MOL Liga: helyi rangadók estéje

2016.01.12. 21:00 |

A Fejér megyei és az erdélyi csapatok léptek egymás ellen jégre kedden, a Csíkszereda idegenben, Fehérvár hazai pályán győzött.

ASC Corona Brasov – Sport Club Csíkszereda 2-6

Mivel a MOL Liga mellett a román bajnokságba is beszámít ez a találkozó, Peksa helyett Ruczuj Gellért védte a Sport Club kapuját, míg a másik oldalon a várakozásoknak megfelelően Tőke Zoltán őrizte a portát. A meccs két gyors góllal kezdődött, a 4. percbe lépve Tambijevs szerzett vezetést a vendégeknek, egy minutummal később pedig Péter Róbert módosította kétgólosra az előnyt.

Ezután viszont hosszas gólcsend következett, a következő találatra a második harmad végéig kellett várni és ekkor sem a hazai szurkolók örültek. Péter Róbert volt ismét eredményes.

A harmadik harmadban viszont felpörögtek az események, a játékrész legelején Virág Csanád emberelőnyben szépített, de nem sokáig tartottak a brassói remények. A 47. percben két gólt is lőtt a Sport Club, Moldován Ervin egy egyéni akcióból, Tambijevs pedig Berlev és Dyadyushko átadásából. Az 50. percben Tambijevs végül mesterhármast ért el, amire az egyetlen válasz tíz perccel később jött. 10 másodperccel a lefújás előtt Mihály Árpád szerezte meg Brassó második gólját.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Nagyon csalódott vagyok a meccsen történtek miatt. Olyan abszurd, gyermeteg hibákat követtünk el, amelyekből nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Az ellenfelünkkel ellentétben nem használtuk ki a lehetőségeinket sem.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, SC Csíkszereda): Jól kezdtük a meccset, uraltuk az ellenfelet és akár nagyobb is lehetett volna a különbség már az első húsz percben. Ám a második harmadban sok volt a játéktördelés, ezért nem úgy alakult a meccs, ahogy mi akartuk. Az utolsó harmadra sikerült felpörögnünk, a fiúk azt játszották, amit a meccs előtt tőlük kértem. Nagyon örülök ennek a győzelemnek.

Fehérvár AV19 – Dunaújvárosi Acélbikák 4-2

Az első harmadban több, mint kétszer többet lőtt kapura a házigazda, mint a DAB és ez végül a gólok számában is megmutatkozott. A 8. percben Tóth Gergő szerzett vezetést a Volánnak, de a 12. percben Bushbacher egyenlíteni tudott. A 18. percben Holmberg volt az, aki visszaszerezte a vezetést.

Ezt egy kiegyenlített, de kevésbé produktív második harmad követte, ahol nem született találat.

A harmadik játékrész első percében viszont már igen, Garrett Milan egyenlített, de vezetést ismét Fehérvár szerzett a 48. percben, ugyancsak Mitchell Holmberg révén. A találkozó egyelten létszámkülönbségben esett gólját Devon Krogh szerezte az 56. percben, éppen a korábban egalizáló Milan ült ekkor a büntetőpadon.

Tyler Dietrich: – Viszonylag jó mérkőzést játszottunk, de arra oda kell figyelnünk, hogy hatvan percen át sikerüljön egyenletes színvonalon jégkorongozni.

Gilbert Lee: – Egy nagyon furcsa mérkőzés volt, mert mindkét csapat követett el védekezési hibákat. Mi is bőven, és ezeket keményen megbüntette ellenfelünk, hiszen hármat is kihasznált közülük. Ez a különbség egy jó formában levő és jól felkészített csapat, és a mi nem túl jó versenyformát mutató csapatunk között. Ők kihasználták a mi hibáinkat, mi azonban nem nagyon éltünk a lehetőségekkel.