MOL Liga: paprikás hangulat és MAC győzelem

2015.12.23. 20:27 |

A jégkorongban ritkán előforduló történések és összesen nyolc gól szórakoztatta a közönséget Székesfehérváron az ünnepek előtti utolsó találkozón.

Fehérvár AV19-MAC Budapest 6-2

A két fél hétfői találkozóját követen majd’ változatlan összeállításban léptek jégre a csapatok, egyedül Michael Quinn hiányzott a MAC-tól. A két kapuban ezúttal is Kalnins és Bálizs kezdett. Korán vezetést szerzett a vendég együttes, amikor Terbócs István belőtte Mestyán István kipattanóját. Nem sokkal később utóbbi volt eredményes, Niko Saarenpaa átadásából törhetett kapura egyedül és ezúttal nem hibázott. Mitch Holmberg lőtt óriásit a baloldali bedobókörről, ami Bálizs ütőkesztyűjéről befelé pattant, ezzel a légiós megfelezte a Volán hátrányát. Még a harmad vége előtt kialakult viszont a háromgólos különbség, Drew Olson talált be kétszer.

A második játékrészre már Scola korcsolyázott ki Kalnins helyett, de Olson csakhamar őt is felavatta, mesterhármast érő lövése McDonald korcsolyájáról pattant a kapuba. A játékrész végéhez közeledve kettős emberelőnybe került a házigazda, a lehetőség pedig nem maradt kihasználatlanul. Preston Shupe adott egy keresztpasszt Alex Grive-nek, akinek lövésére Bálizs már nem tudott átérni.

A harmadik harmadban a két nappal korábbi rangadóhoz hasonlóan, most is emberhátrányban ugorhatott ki Nagy Krisztián, Scola mamutjai között csúsztatta át a korongot, ezzel beállítva a végeredményt. Annak ellenére, hogy több gól már nem esett, a szurkolók közel sem unatkoztak, néhány perccel a dudaszó előtt Scola korcsolyázott át Bálizshoz, hogy kihívja egy bunyóra, a MAC hálóőre pedig beleállt a táncba, majd az utolsó percben még Láday Tamás és Németh Árpád is összeakaszkodott.

Majoross Gergely, MAC Budapest: - Nem játszottunk jól az elején, de Bálizs Bence megmutatta, hogy miért tartják öt a liga legjobb kapusának. Egy kiegyenlített első harmad után 4-1-re vezettünk. Azt is megmutattuk, hogy kiállunk egymásért, ha valakit megkóstolnak, akkor mindenki készen áll arra, hogy harcba menjen. Tylerrel régóta gyűrjük egymást, sokat köszönhetek annak a kihívásnak, amit ő és aktuális csapata állított elém előbb juniorban, majd most a MOL Ligában. Az utolsó alapszakaszbeli újoncrangadó volt ez, de nagyobb tét mellett még találkozhatunk!

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: - Nagyon sajnálom, hogy a játékosok frusztrációja miatt ekkora verekedésbe torkollott a meccs. Lényegében hat harmadot nyert meg a MAC, ez kijött a játékosokon. Nem örülök neki, azt szeretem, ha a játékkal foglalkozunk. A MAC soha nem volt velünk sportszerűtlen, mindig keményen harcolt, erre a cirkuszra nem volt szükség.