MMM nap: Az U14-esek megmutatták magukat!

2013.05.11. 22:44 |
78 gyerek jött el, hogy megmutassa magát. A hagyomány biztosan folytatódik.

„Már két hete ezt a napot várják a fiaim, még a klubjuknál is jobban érdekelte őket.” Ezt egy anyuka mondta, akinek két fia is részt vett az MMM napon. Pesterzsébeten a május 11-i szombat nem telt eseménytelenül. Már reggel hét órától szállingóztak a gyermekek és szüleik, hogy regisztrálhassanak a már második alkalommal megrendezett „Most mutasd meg” napra. Az eseményre jelentős túljelentkezés volt, tehát természetesen minden hely elkelt, úgyhogy hamar megtelt a jégcsarnok is mosolygós arcokkal. A gyerekeket véletlenszerűen négy csapatba sorsolták: a piros, zöld, fehér és fekete csapatokba. A pirosakat Keszthelyi Miklós és Szirányi Bence irányította, a zöldeket Marton Tibor és Nagy Krisztián, a feketéknél Jánosi Csaba és Szlaby Gyöngyi volt a főnök, a fehérek edzőpárja pedig Fekecs Norbert és Gőz Balázs voltak.

A rendezvény célja az volt, hogy a lehető legtöbb fiatal játékosnak (az idei MMM nap az U14-es korosztályról szólt) alkalma legyen megmutatnia tudását a korosztályos válogatott edzőknek, és mindenkinek, aki a helyszínen tartózkodott. Új impulzusok, kihívások elé állították a résztvevőket, új sorokkal és edzőkkel kellett helytállni. Az edzők profi tanácsokkal látták el a játékosokat, és egyesével értékelték is őket. Természetesen a jókedv sem volt utolsó szempont, szerencsére volt belőle bőven.

Három meccset játszottak a csapatok, majd ezek alapján kialakult a döntő és a bronzmeccs. Ez utóbbiban a fehérek és a feketék küzdöttek meg egymással, a csata pedig a feketék győzelmével zárult. A döntőben aztán a zöldek és a pirosak csaptak össze, ahol –a végén ijesztgetősen- ám magabiztosan a zöldek nyertek. A részleteket pedig meséljék el a résztvevők: alább a döntő és a bronzmeccs legjobb játékosai, illetve a torna legjobbjai mondják el saját szavaikkal élményeiket, és meghallgathatják a győztes csapat két edzőjét, illetve a második helyezett pirosak edzőpárjából Szirányi Bencét.

Mit gondol a napról a győztes zöldek két edzője, Marton Tibor és Nagy Krisztián? Kattints a nevekre, hogy megtudd. Ha Szirányi Bence értékelésére vagy kíváncsi, ide klikkelj.

És jöjjenek a torna legjobb játékosai, a nevekre kattintva láthatóak a videók: Demeter Arnold (kapus), Szécsi Patrik (hátvéd), Csicsák Erik (csatár).

A döntő és a bronzmeccs legjobbjainak véleménye a napról: a zöldek legjobbja - Tóth Gábor, a pirosak legjobbja - Dézsi Bence, a fehérek legjobbja - Rózsahegyi András, a feketék legjobbja - Szabó Zsolt.