MK: idegenben győzött a Volán és a DHK

2016.03.22. 01:38 |

Kiütéssel győzött a Fehérvár AV19 a Vasas vendégeként, az utolsóelőtti percben fordított a Debrecen az Acélbikák otthonában. A Volán ezzel már biztosan bekerült a hétvégi négyes döntőbe, ahova így már csak egy hely kiadó, az FTC-nek és a DHK-nak van matematikai esélye bekerülni.

Vasas-Continental – Fehérvár AV19 0-12

Több alapemberét pihentette a Fehérvár finn szakembere, helyettük egy sor olyan játékost hívott a keretbe, akik a szezon nagy részében a MOL Liga-csapatot erősítették, ők játszottak végig a három harmad alatt, míg az első sor az első harmadot, a második a másodikat, a harmadik az utolsót hagyta ki. A kapuban Hetényi Zoltán kezdett, majd féltávnál Alex Scola váltotta őt. A Vasas junior csapata tegnap még az U20-as bajnokság harmadik helyéért játszott a széria első meccsén, ma pedig a felnőtt EBEL tempójához kellett felnőnie. A piros-kékek kapujában Bozsó Kristóf kezdett, őt a 28. percben cserélte Medgyes Csaba. A fél-fél meccs alatt viszont előbbi 34, míg utóbbi 37 lövést kapott, vagyis nem mondhatnánk, hogy könnyű dolguk volt.

Három négygólos harmadot láthatott a közönség, az elsőben Benk András szerezte meg a vezetést, majd a Volán második sora villant háromszor. Brance Orbán két góllal és egy assziszttal, Sikorcin Ladislav egy góllal és két gólpasszal mehetett a sor harmadnyi pihenőjére. A második játékrészben egészen a 32. percig nem esett gól, ekkor Reiter Richárd avatta fel Medgyest a Vasas-Continental kapujában, majd rövid időn belül Sárpátki, Francis és Benk folytatta a sort. A záró harmad elején Becze Tihamér szerezte meg saját maga első, csapata kilencedik gólját. Az eredmény ellenére szépen tartotta magát a hazai csapat, végig fegyelmezetten játszott – a meccs alatt összesen két kisbüntetést ítéltek a játékvezetők – és a kezdeti megilletődöttségen átlendülve mindent beleadott, de a harmad közepén jött egy rövidzárlat, amit gyorsan kihasznált a Fehérvár. Brance Orbán és Reiter Richárd gólja között mindössze tizenkét másodperc telt el. A végeredményt Nagy Gergő állította be az 58. percben.

Jánosi Csaba, Vasas-Continental: - Nagy megtiszteltetés, hogy a Fehérvár ilyen erős kerettel látogatott el hozzánk. A srácok az elején kicsit megilletődve kezdtek, de keményem végigdolgozták a 60 percet. Gratulálok a csapatnak, a Fehérvárnak pedig sok sikert kívánok a Négyes Döntőben.

Hannu Jarvenpaa, Fehérvár AV19: - Nem könnyű kellően motiválni a játékosokat egy ilyen meccsen, de mi tulajdonképpen próbáltunk csak a saját játékunkra koncentrálni. Megemelem a kalapom ugyanakkor a házigazda előtt is, mert a játékosok egy percig sem adták fel, igyekeztek sokat ütközni és keményen játszani a kapujuk előtt. Örülök a három megszerzett pontnak és annak, hogy egyik csapatból sem sérült meg senki. Mindkét kapusunk gól nélkül zárt, ez mindig örömteli, emellett kiemelném Reiter Attila mai teljesítményét is.

Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni HK 2-3

A DHK továbbra is a kanadai-magyar játékosai nélkül lépett jégre, a kapuban nem meglepő módon Vay Ádámmal. A másik oldalon Duschek Dávid biztosította a védelem alapját, míg a támadó szekcióért a DAB egyetlen idegenlégiósa, Michael McCann felelt.

A gólnélküli első harmadot követően a házigazda szerzett vezetést a 23. percben, éppen az említett McCann volt eredményes, Revák és Nagy jegyzett gólpasszt. A válaszra éppen tíz percet kellett várni, ekkor a debreceniek csapatkapitánya egyenlített. Mikor már úgy tűnt, döntetlennel mennek pihenőre a felek, egyetlen másodperccel a dudaszó előtt váltotta gólra a házigazda kettős előnyét az immár duplázó McCann.

A harmadik harmadban még nyilvánvalóbbá vált a vendégek második harmadban kialakult mezőnyfölénye, de ez sokáig nem mutatkozott meg az eredményjelzőn. Az újabb egyenlítést Vaszjunyin 54. percben szerzett gólja jelentette, majd csupán egy perccel a meccs vége előtt szerzett vezetést először a találkozó során a DHK. A gólszerző a 89-esben játszó Troshin volt, Saluga készített elő neki.

A Magyar Kupa selejtezőinek utolsó két találkozójára szerdán kerül sor. A Fehérvár AV19 a Ferencvároshoz látogat, a DHK Újpesten játszik egyaránt 18 órakor. Míg a Volán az eddig megszerzett 12 pontjával már biztosan részt vesz a hétvégi EuroAszfalt – CCM Magyar Kupa Négyes Döntőn, addig az FTC és a DHK 9-9 ponttal áll jelenleg. Őket az Újpest követi a negyedik helyen, de mindössze öt pontja van, így biztosan az utolsó mérkőzését játssza ebben a szezonban.