Milyen lesz az évzáró?

2017.12.30. 13:21 |
Izgalmasnak ígérkező fordulóval zárul a 2017-es év az Erste Ligában. Az erdélyi rangadó mellett összecsap a felsőházért küzdő Dunaújváros és az Újpest, a jó formában lévő Fehérvár Miskolcra látogat, míg a MAC és a Fradi csatáján az a kérdés, ki tudja lezárni rossz szériáját.

ASC Corona Brasov-SC Csíkszereda 17.30

Egy héten belül harmadszor találkozik a két erdélyi csapat, és az eddigi két meccset a Sportklub nyerte meg. Ezt a sormintát folytatná a Csíkszereda Brassóban is.

A két együttes egymás elleni meccse mindig rangadó, így abból sem szabad kiindulni, hogy a Csíkszereda könnyedén verte a Vienna Capitalst, míg a Corona csak szétlövésben. Ezen a véleményen van Leo Gudas vezetőedző is, aki az elmúlt napokban látott játékot szeretné viszontlátni.

„Egy Brassó elleni mérkőzés sohasem egyszerű, mindig nagy csatát és küzdelmet hoz a csapatok részéről. Azt szeretném, hogy ugyanazt az egyszerű játékot látnám viszont a jégen, mint amelyet a legutóbbi Bécs ellenin is mutattunk” – mondta a szakvezető.

DVTK Jegesmedvék-Fehérvári Titánok 18.00

A listavezető a remek formába lendülő fehérvári együttest látja vendégül. A DVTK legutóbbi meccsét elveszítette, de a Titánok csapata ellen hibátlan eddig a mérlege, mindhárom idei bajnokin a miskolciak nyertek. A Fehérvár nagy sorozatban van, hiszen a Ferencváros és a DAB után a MAC-ot is legyőzte. Kóger István, a vendégek edzője szerint fontos lesz, hogy a játékosok ne bízzák el magukat túlságosan a jó eredmények után.

„A Miskolc masszív csapat, a liga legjobbja, így nehéz dolgunk lesz, bár a játéka jobban fekszik nekünk. Az a célunk, hogy kemény munkával szoros csatát vívjunk” – mondta.

A hazaiaknál Tóth Gergő eltiltás miatt hagyja ki a meccset.

UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 18.30

Nehéz sorozatban van a Dunaújváros, hiszen a MAC és a DVTK után az Újpest ellen lép jégre, de eddig remekül veszi az akadályokat, hiszen a liga első és második helyezettjét is legyőzték. Az Újpest ellen kiegyenlített az eddigi mérleg, hiszen két meccset játszottak eddig a felek, mindkét alkalommal a hazai csapat tartotta otthon a pontokat – mindkét esetben 3-1-es győzelemmel.

„Tudom, hogy mindig ismétlem magam, de nem mondhatok mást: az egyik legnagyobb teszt vár a csapatra a holnapi napon. Az Újpest jó szériában van, remek jégkorongot játszanak, nem lesz egyszerű megállítani őket a saját pályájukon. Ugyanazt a mentalitást kell hoznunk, amivel a DVTK ellen is játszottunk. A tabella nagyon szoros, nem engedhetjük meg magunknak, hogy levegyük a lábunkat a gázpedálról” – mondta Jason Morgan, a DAB vezetőedzője.

Az UTE is jó formában van, hiszen legutóbbi hat meccséből csak egyet veszített el. A két csapat között mindössze négy pont a különbség, a felsőházba jutás szempontjából fontos találkozó lesz.

MAC Budapest-Ferencvárosi Torna Club 19.00

A Fradi ahhoz a MAC-hoz látogat, amelyet legutóbb le tudott győzni. Igaz, az december elsején volt, és azóta hét találkozót veszített el a zöld-fehér csapat. A MAC sincs bombaformában, hiszen az UTE, a DAB és a Fehérvár ellen sem tudott nyerni.

Most olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem nagyon nézhetjük, hogy ki az ellenfél, meg kell próbálni mindent. Jelenleg a MAC is egy kisebb hullámvölgyben van, szerintem el lehet őket kapni" – mondta az FTC kapusa, Pleszkán József. A MAC csapatkapitánya, Pozsgai Tamás izgalmas találkozót vár.

A szezonban eddig háromszor találkozott a két együttes: elsőre sima 6-1-es MAC siker született, utána két idegenbeli mérkőzésen is 4-3-ra nyertek a zöld-fehérek.