Megvan az U15-ös keret a Golden Puck Tornára

2013.04.04. 16:26 |
Marton Tibor és stábja megnevezte az U15-ös csapat keretét a Golden Puck Tornára

Az U15-ös fiúk (az 1998-ban született válogatott játékosok) szerdán találkoztak a Jégpalotában, 45 játékos kezdte el a tábort, szerda este azonban már csak 28-an maradtak. A végleges keretet, 22 fővel csütörtökön kora délután hirdette ki Marton Tibor. A srácok a Golden Puck Tornára készülnek, amelyen sok rangos ellenféllel mérkőznek majd meg. Az első meccsüket pénteken reggel 8-tól játsszák a Jégpalotában.

Az torna résztvevői: Espoo Blues, Kosice, ECC Preussen Berlin, Hockey Academy of RHSPE (UKR), Vasas, HK Sanok (POL), VG62 (FIN), Hoba Bratislava (SVK), Pesterzsébeti Farkasok

A keret:

Kapusok: Győri Boldizsár (MAC Budapest), Garbacz Máté (UTE), Bozsó Kristóf (Farkasok)

Hátvédek: Rózsa István (UTE), Oroszi Álmos (UTE), Sarcia Antonino (MAC Budapest), Szabó Bence (AV 19), Darabos Krisztofer (DHK), Bán Károly (Farkasok), Tóth Gergely (DAB)

Csatárok: Szita Donát (AV 19), Kovács Olivér (AV 19), Erdei Zoltán (AV 19), Tóth Renátó (AV 19), Kiss Patrik (AV 19), Szlépka Armand (UTE), Majoross Barnabás (MAC Budapest), Sebestyén Dávid (MAC Budapest), Kreisz Brúnó (MAC Budapest), Török Patrik (Kaposvár), Deák Csaba (Miskolc), Török Viktor (Graz)

Marton Tiborral, az U15-ös válogatott edzőjével beszéltünk szerdán a válogatottról.

„Jó ez a fejlesztő program nagyon, mert a 98-as születésű gyerekek 70 fölötti létszámmal vettek már részt benne, úgyhogy ez mindenképpen jó nekik. Az elején nehéz volt, de táborról táborra egyre több dolgot tanulnak meg. Itt sok mindennel foglalkozunk széles rétegben, például a taktikával, az erőnléttel, és szerencsére partner mindenki. Sokkal nagyobbak a lehetőségek, mint pár évvel ezelőtt, nagyszerű dolog, hogy ennyien tudnak részt venni a programban. Az út az hosszú, az hogy valaki most tehetség, még nem jelent semmit önmagában, kitartó kemény munka kell és szerencse.

u15

A keretszűkítés után 14 pontban határozták meg a csapat legfontosabb jellemzőit a bent maradt játékosok.

Ez a társaság elég közel van egymáshoz tudásban, így nem könnyű a szűkítés sem, de azt is figyelembe vesszük, hogy mindenki kapjon lehetőséget valamikor. Tehát nem jelent semmit, ha valaki éppen nem kerül be a csapatba, a legközelebbi tornán majd lehet, hogy pont ő kap esélyt. AGolden Puck Tornán a cél a kemény harc, és a jó játék ”