Megszakította vereségszériáját a DAB

2024.01.12. 20:19 |

A dunaújvárosiak a DVTK Jegesmedvék ellen szerezték meg első 2024-es sikerüket.

A DAB-nál Strenk helyett egy korábbi miskolci játékos, Károly kapott lehetőséget, míg a DVTK Jegesmedvéknél Szalay, Rőczei és Páterka helyett Fazakas, Makai és Őri szerepelt. A nyitó harmad első felében jól védekeztek a csapatok, egyik kapusnak sem akadt komolyabb dolga, aztán a 9. percben megléptek kettő az egyre a dunaújvárosiak, Skrabov szabálytalankodott, eljött a meccs első emberelőnye. Az Acélbikák 13 másodperc alatt kihasználták a fórt, Sillanpää lövésénél egy miskolci játékos takarta Voris elől a kilátást (1-0). Néhány percel később a miskolciak is játszhattak öt a négy ellen, a fór hajrájánál nem sokkal csúszott el a korong Kovács kapuja mellett. A játékrész hajrájában mindkét csapat kapott egy-egy kisbüntetést, a speciális játékhelyzetek nem hoztak újabb gólt.

A második felvonás elején kemény játékot vittek a jégre a csapatok, a játékvezetők tolerálták a kemény ütközéseket, egészen a 27. percig, amikor Verveda távozott két percre testre ütésért, aztán a mérkőzés közepén Ahonen büntetése nyomán a miskolciak támadhattak létszámfölényben az egyenlítésért, sikerrel: a büntetés letelte előtt nem sokkal Esteves lövését még védte Kovács, de a kipattanót Csiki gólra váltotta (1-1). A folytatásban a dunaújvárosiak kétszer is kapuvasat lőttek, négy perccel a második szünet előtt viszont már bejutott a kapuba a korong: Sillanpää és Koskinen megléptek kettő az egyre, utóbbi zárta góllal az akciót (2-1). A játékrész utolsó két percét emberelőnyben tölthették a hazaiak, nem növelték vezetésüket.

A 46. percben már két góllal vezettek a dunaújvárosiak, egy késleltetett kiállítás során Svars betört a miskolci kapu elé, a korongot végül Lorraine lőtte be (3-1). Nem sokkal később Szalma üresen vehetett át egy keresztpasszt, majd a játékszert beverte a kapuba (4-1). A harmad közepén elszabadultak az indulatok Voris kapujánál, Szabó ütése rosszul esett Vervedának, a DAB játékosa pedig kiülhetett a büntetőpadra, a fórral nem élt a DVTK. Hat perccel a vége előtt Svars a palánk mellől kapura tette a korongot, meglepte Vorist, 5-1-re módosult az állás. A következő shift újabb tömegjelenettel ért véget, a kispadoknál akadtak össze a felek, Pinczés ült ki palánkra lökésért, a kisbüntetést Bean révén gólra váltották a Jegesmedvék (5-2).

A DAB 5-2-re győzött, ezzel megszakította hatmeccses nyeretlenségi sorozatát, vasárnap a FEHA19 ellen vív tévés derbit. A DVTK Jegesmedvék két nap múlva a BJAHC-ot fogadják.

DAB–DVTK Jegesmedvék 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)

Niko Eronen vezetőedző, DAB:

„Nagyon jó meccs volt számunkra, sokat változtattunk a játékunkon és a srácok nagyon jól vették, mit is szeretnénk ma csinálni. Úgy éreztem, egyszerűen túldolgoztuk az ellenfelünket ma, nagyon megérdemelten szereztük meg a három pontot. Jó dolog visszaülni a lóra és gyűjteni pár pontot, különösen akkor, ha meg is érdemeljük.”

Steve Kasper vezetőedző, DVTK:

„Legutóbb Miskolcon kevés gólszerzései lehetőséget adtunk a DAB-nak, ma viszont sokat, 1-1-ig harcos, egálos meccs volt, aztán elkövettünk egy hibát a második harmad hajrájában, és nem igazán tudtunk abból visszajönni már. Nem kifogás, de vannak sérültjeink, akik helyett nagyon fiatalok játszottak, nekik ez egy tanulási lehetőség, de néha ezek a leckék fájdalmasak.”