Megszakadt a Fradi és a DHK sorozata is

2016.10.03. 20:36 |
A Ferencváros hatmeccses győzelmi sorozatának Debrecen vetett véget, a DHK egymás után négy elveszített találkozót követően győzött ismét.

Ferencvárosi TC – Debreceni HK 4-7 (0-2, 2-3, 2-2)

Az első harmadot álmosan kezdték a felek, majd Rafaj Attila csilingelő kapuvasa hatott ébresztőleg a 8. percben, igaz, a DHK élénkült fel tőle jobban. A következő cserében a sérüléséből visszatérő Berta Ákos asszisztált Varga Arnold vezetést érő góljához. Néhány sikertelen zöld-fehér próbálkozás után ismét Debrecen talált be, név szerint Kochetkov. Piskunov és Berta jegyzett gólpasszt.

Összeszedettebben korcsolyázott ki a második játékrészre a házigazda, de hiába az oda-vissza játék, gól ismét Sevela kapujánál esett, Kosourov lőtt szélről. A Ferencváros emberelőnyyben szerezte meg első gólját a találkozón, Tendler volt eredményes. Néhány másodperccel később újra emberhátrányba került a DHK, de ezúttal – legjobb védekezés a támadás alapon – a piros-fehér együttes lőtt gólt, Kosourov duplázott. Két és fél perccel később Vaszjunyin is beköszönt Sevelának, majd Hietamaki faragott csapata hátrányán még a szünet előtt.

Jól indított a házigazda a harmadik harmadban, hiszen Rafaj Attila kétgólosra csökkentette a különbséget a 46. perc elején, de a következő cserében jött Kochetkov újabb gólja, majd Sumi talált be Gyenesnek. A gólzáport Debrecen gól utáni időkérése állította meg, a folytatás pedig hasonló oda-vissza játékot hozott, csak a befejezések voltak pontatlanok. Negyven másodperccel a meccs vége előtt kért időt a házigazdák vezetőedzője, Greg Lindqvist, lehozta kapusát is, de nem tudott közelebb kerülni a Fradi. Végül egy másodperccel a dudaszó előtt Kochetkov egy üres kapus góllal ért el mesterhármast.

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencvárosi TC: - Ez egy abszolút felejthető meccs volt. Nagyon rosszul passzoltunk és nem úgy kezeltük a korongot, ahogy kellett volna. Ezek könnyen kiküszöbölhető hibák Ezt most el kell felejtenünk, holnap egy új nap vár ránk, zápor után napsütés lesz újra.

Vaszjunyin Artyom, csapatkapitány, Debreceni HK: - Igazán jól kezdődött számunkra a meccs, vezettünk az első harmadban, ami az utóbbi 4-5 meccsen nem igazán volt jellemző. Fontos volt az első gól, jól játszottunk két harmadon keresztül, aztán jöttek a kiállítások, be kellett volna tartanunk a taktikai utasításokat. Amikor nem sikerült betartanunk, akkor kaptuk a gólokat. Az első sorunk nagyon jó napot fogott ki, nekik is köszönhetjük, hogy megnyertük a meccset. A Fradi meg igazán veszélyesen játszott, ma talán egy kicsit tompábbak voltak, de voltak meleg percek is. Örülünk, hogy egy ilyen erős Fradit sikerült megvernünk!