Megizzadt Bécsben a Csíkszereda

2018.01.05. 22:54 |
Nagy nehézségek árán, de győzött a Csíkszereda a Vienna Capitals ellen az Erste Ligában.

Fél perc sem kellett, hogy a Csíkszereda gólt szerezzen, Golovin vette be a bécsiek kapuját. A hazaiak aztán nagyobb elánnal játszottak, jóval többször lőttek, és a harmad derekán egyenlítettek Szabad Krisztián révén.

A folytatásban is a Vienna Capitals volt aktívabb, mégis újra a Sportklubnál volt az előny: a 30. percben Valchar volt eredményes. Az osztrák együttes a 34. percben ismét egyenlített, ezúttal Kuqali talált be.

A bécsi csapat az utolsó harmadban is bátran játszott, sokszor tette próbára Ruczuj Gellértet. A rutin aztán eldöntötte a meccset: az 50. percben Fodor Csanád góljára már nem érkezett válasz, sőt, a Csíkszereda a hajrában üres kapus gólt is szerzett a kitámadó hazaiak ellen Brnák révén.

A győzelemmel a Csíkszereda megelőzte az Újpestet a negyedik, még felsőházat jelentő helyért folyó versenyben.

EV Vienna Capitals-SC Csíkszereda 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Nyilatkozat

Christian Dolezal, Vienna Capitals: „Rosszul kezdtünk, 28 másodperc után már hátrányban voltunk. Nem ilyen rajtban reménykedtünk. A hidegzuhany után megérdemelten egyenlítettünk. Mind a négy sor egyszerű hokit játszott, nagy nyomást helyezett az ellenfélre, keményen korcsolyázott és sok helyzetet alakított ki. Sajnos a második harmadban nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, hogy vezessünk. Az utolsó harmadban talán a győzelem vágya túlzottan elragadott minket, nagyon akartuk a három pontot, de ez hibákhoz vezetett, és hátrányba kerültünk. Összességében mi voltunk a jobb csapat negyven percig, elégedett vagyok a srácokkal, úgy játszottak, ahogy elképzeltünk. Még dolgoznunk kell azon, hogy jobban használjuk ki a lehetőségeinket.”