Marty Raymond, a Volán új edzője

2013.04.26. 20:44 |
A szakember Zágrábból érkezett Fehérvárra

Már hivatalos, Marty Raymond lesz az új edzője a SAPA Fehérvár AV 19-nek a 2013/14-es EBEL szezonban. Kétéves szerződést írt alá a Volánnál, egy plusz egyéves opcióval.

Raymond segítője végig Rob Palin lesz, az ő szerződése is 2+1 évre szól.

Raymond az elmúlt két szezonban az EBEL-ben rivális Medvescek Zágrebet vezette. Első szezonjában csapata elődöntős volt, a másodikban a klub eljutott a negyeddöntőig.

Az edző a kanadai Quebec tartományból származik, egyetemi karrierjét az amerikai harmadik vonalban, a Wisconsin-River Fallsnál töltötte. Az egyetem után az első profi szezonjában a már megszűnt ACHL-be ment játszani, utána pedig az óceán túloldalán alacsonyabb svéd bajnokságokban jégkorongozott.

Edzői karrierje egy alacsonyabb osztályú francia csapatban kezdődöt, akkor még mint játékos-edző. Végül véglegesen felakasztotta a korcsolyát és a WCHL-ben lett edző, ahol négy év alat két csapatot vezetett: a Tuscon-t és Phoenix-et. Ez utóbbival bajnoki címet is nyert. Két év kihagyás után aztán megint vezetőedző lett, immár a Bakersfield Condorssal az ECHL ben.

A magyar jégkorong szurkolóknak ismert lehet két volt játékosa, a világbajnokságon a japán kaput védő Yutaka Fukufuji és az elmúlt évben a Ferencvárosban játszó Lencsés Tamás.

„Nagy izgalommal tölt el, hogy én lehetek a Sapa Fehérvár AV19 új vezetőedzője. A csapat szenvedélyes szurkolói és profi menedzsmentje megkönnyítették a döntésem meghozatalát. Nagyon várom, hogy a lehető legjobb eredményre vezessem a csapatot, és remek emberekkel dolgozhassam együtt. Hatalmas lehetőség ez számomra. Készen állok a kihívásra!” – mondta Marty Raymond.

A másodedző, Rob Palin pedig az ECHL-ből, egészen pontosan a Las Vegas Wranglersből jön Magyarországra.

Úgy tűnik, hogy Fehérváron megint egy kis észak-amerikai hangulat lesz az edzéseken.

Závodszky Szabolcs
Twitter:@Zavodszky