Magyarország U20-Magyarország U18: a „nagyok” négy góllal győztek

2020.12.17. 19:43 |

A 2002-es születésű játékosokból álló válogatott 6-2-re győzte le a fiatalokat a Tüskecsarnokban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Már az egy év múlva esedékes divízió 1/A-s junior világbajnokság szellemében hívták össze az U18-as és az U20-as válogatottat ezen a héten. Horváth András szövetségi kapitány és a stáb csak 2002-es születésű játékosoknak postázott meghívót, így valójában U19-es csapat ez a mostani, amely két edzőmeccset szervezett erre a hétre.

Az elsőn a vb-n szintén számításba vehető játékosokat felvonultató U18-as válogatott volt a rivális. Nem kímélték egymást a játékosok, nem volt udvarias óvatoskodás, ütköztek a fiatalok, nem lehetett panasz a játékra. Az első harmadban Szalmás Bence góljával szerezte meg a vezetést az U19-es csapat, amely aztán nagyon hatékonyan támadott a második harmadban, hiszen 10 lövésből négy gólt szerzett.

A „kicsiknek” is voltak biztató pillanatai, Hadobás Zétény és Keceli-Mészáros Mátyás révén két gólt is szereztek.

Horváth András csapata szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák ellen játszik újabb edzőmeccset.

Horváth András, az U20-as válogatott szövetségi kapitánya:

„Az ember mindig elégedett lehet, ha nyer a csapata. Bevallom, egy kicsit nagyobb csatára számítottam, saját magunktól, tehát az U19-es válogatottól nagyjából azt kaptam, amit vártam. Küzdöttünk, hajtottunk, talán egy picit nagyobb taktikai fegyelmet szerettem volna látni a fiúktól. A túloldalról úgy érzem, nem érkezett akkora nyomás, mint amit reméltem, így sikerült viszonylag könnyen a saját javunkra fordítani a mérkőzést. Szombaton a DAB Erste Liga-csapatával fogunk játszani, akiknek bár teljesen más a játékuk, de mégis nagyon közel áll ahhoz, amire majd számíthatunk egy év múlva a divízió 1/a-s világbajnokságon. Azon a meccsen kap majd nagyobb hangsúlyt az, amit szeretnénk a jövőben megvalósítani. Ezen dolgozunk tovább, mármint a taktikai fegyelem csiszolásán, illetve a védekező harmadbeli játékban sem azt láttam, amit előzetesen közösen elképzeltünk. Ahhoz, hogy a szombati meccsen legyen komolyabb esélyünk, ebben kell javulni. De ezt a nyomást keressük, ez az a nyomás, ami alatt nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a játékosok hogyan tudnak teljesítenek.”

Svasznek Bence, az U18-as válogatott szövetségi kapitánya:

„Egy kicsit jobb volt, sőt, sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Elég régóta vagyok már a korosztályos válogatottaknál, mindig nagy szívfájdalmam, hogy amikor korosztályos válogatottak vagy akár ugyanannak a korosztálynak a játékosai egymással találkoznak, mindig langyosnak, túlságosan is barátságosnak érzem a játékot. Sokszor happeningre hasonlítanak ezek a találkozók, semmint egy valódi mérkőzésre. Ma volt először az az érzésem, hogy ez egy valódi mérkőzésszagú találkozó volt, hiszen meg volt a kellő intenzitás, a kellő tűz a játékosokban. Mindenki meg akarta mutatni a mi csapatunkból az U20-as stábnak, hogy lehet rájuk számítani a jövőben. Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe, persze kicsit még hullámzó a teljesítmény, ami teljesen normális ebben a korban. Az első két harmadban mutatott játék abszolút vállalható volt, sőt, voltak periódusok, amikor talán jobban is játszottunk. Viszont ami mellett nem mehetek el szó nélkül az az, hogy nem lehet négy gólt kapni tíz lövésből egy harmad alatt egy olyan csapattól, amelyikkel versenyben szeretnénk lenni. Több tartást kell adni a csapatnak hátulról.”

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország U20–Magyarország U18 6-2 (1-0, 4-2, 1-0)
Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Soós
(Pálkövi B., Schumacher-Kovács)

Magyarország U20: Orosz G.
Csollák 1 (1), Mayer M. – Tornyai (1), Gruff – Jakabfy (1), Gebei – Bulcsu, Kóger
Galajda 1 (1), Mattyasovszky (1), Németh K. – Banga 1, László (1), Molnár B. 1 – Csiszer, Horváth, Barna 1 (1) – Horácskó, Strenk (2), Szalmás 1
Szövetségi kapitány: Horváth András

Magyarország U18: Antek (Oláh)
Balázsi (1), Hadobás 1 – Molnár M., Sándor – Illés, Molnár G. – Szabó K., Tóth P.
Nádor, Ambrus Cs., Tóth T. – Nyergesi, Keceli-Mészáros 1, Károly R. – Rokaly-Boldizsár (1), Antal, Mihalik – Tamási, Hladony
Szövetségi kapitány: Svasznek Bence

Kiállítások: 18, ill. 12 perc
Kapura lövések: 29:28 (12:11, 10:11, 7:6)