Magyar Kupa: sima UTE siker a Jégpalotában

2016.02.29. 21:27 |

Bemutatkozott a felnőtt mezőnyben a Vasas-Continental fiatal csapata, de hazai pályán vereséget szenvedett az Újpest rutinos együttesétől.

Vasas-Continental - UTE 0-7

A Jánosi Csaba által irányított, juniorokból és ifistákból álló házigazda kapujában Perczel Gábor kezdett, míg a másik oldalon a sérülésből visszatérő Ales Sila nehezítette a fiatal támadók dolgát. Újpestnél lehetőséget kapott két fiatal is, a tizenhat éves csatár, Szalma Zsolt és a tizenhét éves kapus Garbacz Máté pipálhatta ki első felnőtt meccsét. Utóbbinak az tette még különlegesebbé az estét, hogy először öltözhetett tétmeccsre bátyjával, Ádámmal. Az első harmadban háromszor több korongot juttatott kapura az UTE, mint a Vasas, a lefújáskor mégis csak 0-1-et mutatott az eredményjelző. A meccs harmadik percében a lilák negyedik csatársora villant meg, a tizennyolc éves Szűcs István talált be, Feil Arnold és a már említett Szalma jegyzett gólpasszt.

Egészen a meccs feléig egy gólon tudta tartani ellenfelét a Vasas, ezt követően viszont kétpercenként jöttek a vendégtalálatok, előbb Pance, majd Pichler Ádám és Virág Tamás is gólt lőtt. Jánosi Csaba ezen a ponton kért időt és a harmad vége felé úgy tűnt, csapata lehozza ezzel az eredménnyel a szünetig. Turbucz Martin viszont 5-0-ra alakította az állást a 39. percben, innen várhatták a felek a folytatást.

A harmadik harmadra kapust cserélt a Vasas, Bozsó Kristóf váltotta Perczelt és rögtön be is lőtték, hiszen egy emberhátránnyal indított csapata a 42. percben, de a védelem állta a sarat. A 49. perc elején Buschbacher talált be a házigazdáknak, majd végül Erik Pance állította be a végeredményt másfél perccel a lefújás előtt.