Magyar Kupa-győztes a Miskolc

2015.03.28. 18:47 |

A magyar bajnokság és a Mol Liga után a Magyar Kupa-aranyérmei is a Miskolci Jegesmedék nyakába kerültek, miután hosszabbításos mérkőzésen 3-2-re nyertek a négyes döntő házigazdája, a Fehérvár AV19 ellen. Az MK harmadik helyét a Dab.Docler ellen 3-0-ra győző Debreceni HK szerezte meg.

Nemcsak a tét miatt ígérkezett nagy meccsnek az EBEL-negyeddöntős Fehérvár AV19, illetve a magyar bajnok és Mol Liga-győztes Miskolci Jegesmedvék fináléja, hanem azért is, mert a két csapatban számos olyan játékos szerepelt, akik korábban az ellenfélnél is játszottak. Ilyen volt például a ma volános Szirányi Bence, a túloldalon pedig többek között Bálizs Bence, Hajós Roland, Tyler Metcalfe és Tóth Adrián is.

SOK LÖVÉS, KEVÉS GÓL

Bálizsnak sok dolga is akadt már az elejétől, 13:6 lett a kapuralövési arány az első harmadban a Fehérvár javára. Az állás viszont 1-1, mert Bartalis István gólja előtt még Keegan Dansereau is betalált a sokkal kevesebb vendégakció kiállításpercek gyűltek, csak a második harmadban nyolc kisbüntetést osztottak ki, érdekes módon viszont az egyetlen találat egyenlő létszámnál - jóllehet egy kiállítás lejárta után három másodperccel esett - Becze Tihamér jóvoltából.

Ezzel az 1-2-es állással jutottunk el a finisig, és már az utolsó öt percben voltunk, amikor Sikorcin Ladislav kiegyenlített - így jöhetett a hosszabbítás öt perce is.

Illetve csak 2:05, mert az este hőse, Becze Tihamér ismét ott termett a kapu előtt, újabb góljával eldöntve a Magyar Kupa döntőjét, és triplázáshoz segítve a Miskolci Jegesmedvéket.

ÚJONCIDÉNY, ÉREM

A "kisdöntőben" a Dab.Docler lépett fel kezdeményezőbben, viszont a Debreceni HK szerezte meg a vezetést, és innentől kézben tartotta a meccset. Hiába támadott és lőtt többet a Dunaújváros, a DHK ügyesen lassította a játékot, és amikor kellett, akkor Szava Borogyin állta a sarat. A Hári N., Kaszkov, Könczei sor egymaga négy pontot szerzett, a csapatkapitány Ladányi Balázs pedig 1+1-gyel zárt, miközben az újonc a Mol Liga-alapszakasz ötödik helye és a negyeddöntős szereplés után az MK-ban bronzérmet szerzett. Ugyanennek a következménye, hogy a tavaly magyar bajnok és kupagyőztes DAB üres kézzel zárja az évadot.

VÉLEMÉNYEK

Rob Pallin (Fehérvár AV19): Nagyszerű összecsapás volt. Mindent megtettünk, hogy kupagyőzelmet ünnepelhessünk, csapatként küzdöttünk, de természetesen a Miskolc is sokat tett a győzelemért. Az utolsó harmadban rengeteget próbálkoztunk az ellenfél kapuja előtt, huszonegy próbálkozásunk volt, ám nem tudtunk elég gólt szerezni, mert Bálizs Bence remekül védett, nagy szerepe volt a végeredményben és a Miskolc győzemében.

Majoross Gergely (Miskolci Jegesmedvék): Semmi jelentősége sincs, hogy sikerült-e mindent megvalósítani a mérkőzés előtti utasításokból. Az a fontos, hogy keményen dolgozunk végig. Elképesztő, amit a jégre vittek a srácok, minden dicséretet megérdemelnek. Nagyon hálás vagyok, amiért részese lehetek ennek a csodálatos csapatnak, és együtt ünnepelhetek.

Jevgenyij Muhin (Debreceni HK): Remek szezonunk volt, annak ellenére, hogy nagyon kevesen voltunk, többször akadt példa olyanra, hogy a három sorunk sem volt meg. Ezt azonban kemény munkával ellensúlyoztuk, ahogy az utolsó meccsünkön is látszott – mindenki meghalt a pályán. Összességében nagyon elégedett vagyok.

Robert Spisák (Dab.Docler): Sajnos ugyanúgy kezdtünk, mint pénteken, az öltözőben volt a fél csapat, amikor megszerezte az első gólját a Debrecen. Kevés volt bennünk az agresszivitás, lassúak voltunk a befejezéseknél, sokat körülményeskedtünk a kapu előtt, nem tudtunk igazán helyzeteket kialakítani. Gólok nélkül pedig nehezen lehet meccset nyerni

VISZLÓ TRANS MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ

Döntő: Miskolci Jegesmedvék-Fehérvár AV19 3-2 - h. u.

Bronzmérkőzés: Debreceni HK-Dab.Docler 3-0

Fotó: Bán Olivér