MAC-Brassó és DVTK-Csíkszereda elődöntők lesznek az Erste Ligában

2018.03.04. 09:25 |

A MAC vezetése úgy döntött, hogy a Brassó csapatát választják az Erste Liga elődöntőjében, így a másik ágon a DVTK-nak a Csíkszereda maradt.

A választásnál nem volt megkötés, így a MAC Budapest abban is dönthetett, hogy melyik ágon mennek tovább és melyik nap játszanak. Március 7-én és 8-án a MAC a Tüskecsarnokban fogadja a Brassót 11-én és 12-én lesz idegenben a mérkőzés. A DVTK 9-én és 10-én Miskolcon fogadja a Csíkszeredát, 13-án és 14-én találkoznak újra Székelyföldön. A további időpontok is megtalálhatók az ersteliga.hu oldalon.

Majoross Gergely a MAC vezetőedzője így indokolta a döntésüket: "A rájátszásban már nincs könnyű ellenfél, pláne nincs a négy között. Mindhárom lehetséges opciót górcső alá vettük, végül a Brassóra esett a választásunk. Minden kétséget kizárólag kiváló formában vannak az új vezetőedző érkezése óta, de bízunk abban, hogy az utóbbi 3 meccsen mutatott szellemben játszva, egy-egy taktikai változást eszközölve hatékonyan tudunk jégkorongozni ellenük. A válogatott szünet után nagyon nem volt könnyű dolgunk, a csapat egyes kisebb csoportjai nagyon különböző fizikális és mentális állapotban voltak, amikor a széria indult, de úgy érzem, hogy az utolsó pár mérkőzésre újra minden a helyére került. Leginkább ezért választottuk azt, hogy szerdán kezdjük a párharcot, így lendületből mehetünk tovább, nincs megállás" - mondta Majoross Gergely.

Nagy Ádám a DVTK csapatmenedzsere úgy nyilatkozott: "Számítottunk erre a választásra, az utóbbi napokban már erre is készültünk. Nem gondoljuk, hogy könnyű lesz a párharc, remek csapat a Csíkszereda. A hétvégi hazai meccseknek köszönhetően bízunk benne, hogy teltház lesz minden miskolci mérkőzésen is" - tette hozzá.

Az elődöntő mérkőzései közül 8-án, 16-án és 21-én tervez televíziós közvetítést az M4 Sport, de a többi összecsapásról is lesz stream közvetítés a csapatok és a szövetség elképzelése szerint.