Legyőzte az éllovast a Gyergyó

2022.10.28. 21:11 |

A pénteki játéknap rangadóján összeszedte szezonbeli második vereségét a BJAHC. A Gyergyói HK továbbra is megállíthatatlan idegenben.

Hazai helyzetekkel indult a meccs Káposztásmegyeren, gólt azonban Fejes révén a Gyergyó szerzett a 3. percben. Nagyobb lehetőségei a gól után is a BJAHC-nak voltak, de Schlekmann és Tóth Richárd sem tudott betalálni. A harmad közepén ugyan eljutott gólig a hazai csapat, de rövid videózás után érvénytelenítették a találatot. Két perccel később Imrét állították ki akadályozásért, nagy helyzet nem alakult ki. Az időközben emberhátrányba kerülő hazaiaknál Kornakkernek kellet résen lennie Sylvestre ziccerénél. A játékrész Varga kiállításával, és GYHK-s vezetéssel végződött.

A második felvonás villámgyors gólváltással indult: Galoha hét másodperc után egyenlített, sokáig viszont nem örülhetett, hiszen még ebben a percben Haaranen szerezte vissza a vezetést. Vendég helyzetekkel folytatódott a harmad, de Kornakker Imre és Bodó lövését is hárította. A 31. percben Vincze Péter növelte a gyergyói előnyt egy kontratámadás végén. Két perccel a harmad vége előtt Orban mattolta ziccerben Kornakkert, így még nehezebb helyzetbe hozva a listavezetőt.

A záró játékrész elején emberelőnyben próbált zárkózni a hazai csapat: Culigin csökkentette kétgólosra a különbséget. Próbálta kapuja elé szorítani ellenfelét a BJA, de vagy Rinne védett, vagy a lövések voltak pontatlanok. Négy perccel a mérkőzés vége előtt Haaranen állította be a végeredményt: emberelőnyben tüzelt nagy erővel a kapuba.

Nyilatkozatok

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Az első harmad egyik legjobb harmadunk volt, ha őszinte akarok lenni. A második harmadban tulajdonképpen dobáltuk a hibákat. Nem is a hibákat, hanem a hibáknak a tömkelegét és egy ilyen kaliberű csapat, mint a mai ellenfelünk kegyetlenül meg is büntette. Utána annyi tartás volt bennünk, hogy az utolsó húszra megint tulajdonképpen összekaptuk magunkat és próbáltunk kiadni mindent és az nekem pont elég is. Lehet, hogy ha egy két egyszerű dologba jobbak lettünk volna, mint például a blokkok, vagy a lövések száma, vagy csak több munkát végeztünk el a kellemetlen fájós helyeken, akkor az is segített volna. Mi meg csak a képességeinkre támaszkodtunk, vagyis akartunk támaszkodni. Abszolút megérdemelt volt az ellenfél győzelme, gratulálunk nekik. Nincs történt semmi, vezetjük még mindig a táblázatot és készülünk a vasárnapra. Hasonló nehéz mérkőzés vár ránk, de ilyen fiatal csapatnak tulajdonképpen ez a legjobb fejlődési lehetőség.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: „Ma volt a legnehezebb dolgunk a szezon eddigi tíz meccséből. Nagyon jó játékosállomány, nagyon kompakt csapat, jó energia szinten jégkorongoznak. Az első harmad abszolút nem tetszett. Számszerűleg 1-0 volt nekünk, de az ellenfél jobban játszott az első harmadban ezt el kell ismerni. Rasmus nagy védésket mutatott be, valamint odaértünk lábbal, bottal egy-egy blokkal. A második harmad domináns volt, kevesebb korongot adtunk el, sokkal többet tartottuk mélyen, így több helyzetünk volt. A harmadik harmadot kontrolláltuk, nem érzetem veszélybe magunkat. Egyrészt nyilván nehéz dolga volt az ellenfélnek mínusz háromnál, illetve mi is nagyon okosan rizikó mentesen hokiztunk. Kicsit pihenünk, majd átmegyünk Újpestre, szeretnénk ott is minél jobban szerepelni.”

Győzelmével tovább tapad az éllovasra a GYHK, és az Újpest ellen folytathatja jó sorozatát, míg a BJAHC vasárnap a Csíkszeredát fogadja.