Lake Louisban hokizott karácsonykor az U18-as válogatott

2016.12.25. 23:36 |
Kipróbálták a tavi hokit a hamisítatlan albertai télben magyar ifjúsági jégkorong-válogatott tagjai, akik már két – egyaránt döntetlennel végződött –felkészülési meccsen vannak túl a Mac’s Midget meghívásos torna keddi rajtja előtt - írja az utánpótlássport.hu

Két felkészülési meccsen van túl a Kanadában vendégszereplő magyar U18-as jégkorong-válogatott. Az ifik 4-4-re végeztek a Calgary Northstars és 3-3-ra Foothills CFR Chemical Bisons gárdájával.

Mivel a hagyományos Mac’s Midget AAA World Invitational Tournament, amelynek kedvéért a csapat elutazott Calgaryba, ottani idő szerint december 26-án kezdődik (itthon a nyitómeccs idején már december 27-e hajnala lesz), jutott idő kis élménygyűjtésre is. Természetesen az is a hokihoz kapcsolódott, hiszen a társaság a tengerszint felett 1600 méter magasan található Lake Louisba utazott el, amelynek fő nevezetessége a falucska névadója, a Louis-tó. A hamisítatlan albertai télben a magyar játékosok, akik az itthoni csarnokhelyzet látványos javulásának köszönhetően már fedett pályán nőttek fel (ellentétben mondjuk a csapat egyik edzőjével, a szapporói aranycsapat hátvédjével, Horváth Andrással, aki a nyitott dunaújvárosi pályán tanulta meg a sportág alapjait Kercsó Árpádtól), kipróbálhatták a szabadtéri hokit is. Mégpedig igazán festői környezetben, égbe szökő havas hegyek tövében.

Van két nap pihenőnk, azt kihasználva jöttünk el Lake Louisba. A környék gyönyörű, egy kicsit kikapcsolódhatunk a srácokkal, mert aztán nagyon rangos torna vár ránk, igen erős ellenfelekkel” – mondta Sándor Flórián. A fehérváriak hátvédjéhez csatlakozva a linzi légiós, Kemény Patrik annyit mondott még: „Nagyon jól érezzük magunkat, szép a vidék, de kicsit hideg van”.

A Mac’s Midget AAA World Invitational Tournament keretében a magyar válogatott ellenfele a 4. csoportban a Calgary Flames, a Prince Albert Vintos, a New Jersey Hitmen és a Leduc Oil Kings lesz. A csoportkört a rájátszás követi majd. Az ifik az áprilisi divízió I/A csoportos korosztályos világbajnokságra készülnek. Bledben a mieink ellenfele Dánia, Németország, Kazahsztán, Franciaország és Norvégia lesz.