Kóger Dániel győzelemmel kezdte a szezont

2013.10.21. 00:20 |
Kóger győzelemmel és eredményes büntetővel kezdett. Nagy Gergőék kikaptak.

Kóger Dániel csapata az ECHL első fordulójában szétlövéssel győzött, az első sikeres büntetőt a magyar csatár lőtte. Nagy Gergőék kikaptak az első meccsen, és Nagy Krisztiánék sem örülhettek győzelemnek. Légiós rovatunkban ezúttal a tengerentúlon játszókat vettük sorra.

A Kóger Dániellel felálló Toledo győzelemmel kezdett az ECHL-ben. A meccs büntetőkkel ért véget, amelyekből az elsőt - sikeresen - a magyar válogatott csatár lőtte. Elmesélte honlapunknak, milyen volt a meccs, és milyen elvárásai vannak.

"Tegnap este a Fort Wayne otthonában játszottuk a szezonnyitó meccset, közel 10.000 ember előtt.Azt gondolom, mindkét csapatban benne volt az "első meccs"-érzés, nehezen tudtunk felpörögni.

Én a második sorban játszottam, se lőtt, se kapott gólnál nem voltam a jégen. 3-3-as rendes játékidő után a hosszabbításban nem esett gól, így jöhettek a büntetők. Én lőttem az első rávezetést, ami be is ment, később még egyszer eredményesek voltunk, így 4-3 ra nyertünk.

Első meccsnek ez nem volt rossz, de többet várok mind a csapattól, mind saját magamtól. Azt gondolom, jó formában vagyok, jól sikerült a nyári felkészülésem, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy idén újra jó szezont produkáljak. A következő meccsünk jövő héten csütörtökön lesz, a volt csapatom ellen játsszunk Cincinnati-ben."

Nagy Gergő is bemutatkozott a Quad City Mallards színeiben. A csapat a Rapid City otthonában kétgólos vezetés után végül 6-4-re kikapott. A támadó röviden értékelte első tengerentúli élményét.

"6-8 ezer nező volt kint a meccsen, ez sok mindent elárul! Itt ez teljesen más hoki, amit játszanak, sokkal gyorsabb és fizikálisabb. Ez az első mérkőzés nem volt még az igazi, a pozitív oldal az, hogy nem voltam fenn kapott gólnál a jégen. Össze kell szednem magam, ennél itt több kell! Úgy érzem, hogy elfogadtak egyébként a többiek, jól érzem magam a csapatnál. Már csak a jó játék kell, és minden rendben lesz."

Nagy Krisztián együttese kétszer is kikapott a Minnesota Wildernesstől. Pénteken és szombaton is alulmaradt a Minot, a magyar csatár nem szerzett pontot.

Fotó: Mudra László (MJSZ)