KMH: két győztes mérkőzés a hétvégén a DEBL bajnokságban

2018.02.13. 09:15 |

Sikeresen zárult a hétvégi idegenbeli túrája a KMH Budapest DEBL csapatának. A lányok szombaton Villach otthonában léptek jégre, ahol 6-1-re diadalmaskodtak. Vasárnap pedig már Grazban kellett helytállniuk, ahol szintén sikerrel vették az akadályokat, 4-2-re győzték le az együttest.

Szombaton Villachban 12:15-kor kezdődött a mérkőzés. Határozottan kezdett az ellenfél, 2 perc elteltével gólt is szereztek. A KMH-s lányok keményen küzdöttek, azonban ez az igyekezet ebben a harmadban nem hozott számukra gólt.

A szünetről újult erővel visszatérve a második harmad elején Gaitz Hanna talált be a kapuba, ezzel egyenlítve az eredményt. Egyértelműen uralták a lányok a jeget, az egyenlítő találatot követte Gaitz Hanna és Páterka Lilla átadásából Szick Dorka gólja. A harmad vége előtt egy perccel pedig Szick Dorka remek előkészítéséből talált a kapuba Kerekes Kármen. Így 2 gólos előnnyel mehettek szünetre a lányok.

A harmadik harmadban is maradt a KMH fölény, a Villach csapata nem tudta velük felvenni a ritmust. Kerekes Kármen asszisztját Egyedi Noémi váltotta gólra a 49. percben. Ezt követte Gengeliczky Dorottya és Szick Dorka összjátéka, ami az ötödik KMH találatot eredményezte.

Végezetül a mérkőzés vége előtt két perccel Gaitz Hanna és Cselényi Viktória átadásából Páterka Lilla lőtte be a hatodik gólt.

KMH Budapest– Gipsy Girls Villach: 6-1

Vasárnap a DEC Devils Graz otthonába látogatott a KMH. A mérkőzés 11:15-kor kezdődött. Az első harmadból még 9 perc sem telt el, mire Páterka Lilla megszerezte az első, vezetést érő találatot. Egy perccel később őt követte Egyedi Noémi, aki Kerekes Kármen remek előkészítéséből talált be a kapuba. Négy perccel az első játékrész vége előtt két játékosunk is gólt szerzett. Előbb Cselényi Viktória átadásából Szűcs Anita, majd ismét Egyedi Noémi vette be a hazaiak kapuját, akinek Kerekes Kármen készítette elő a találatot. Így a lányok 4:0-s vezetéssel térhettek szünetre.

A második harmad kiegyenlített játékot hozott, egyik fél sem tudott a kapuba találni.

Az utolsó játékrészben a mieink nem tudtak gól szerezni, azonban az ellenfél csapata két góllal szépített az eredményén.

KMH – DEC Devils Graz: 4-2

Ezzel a két győzelemmel a KMH Budapest csapata továbbra is magabiztosan vezeti a DEBL bajnokságot, és biztos helye van a végső négyes tornán.