Kiélezett meccsen tartott otthon két pontot a Brassó

2016.09.20. 19:53 |

Keddre is jutott egy mérkőzés a MOL Ligában, az ASC Corona Brasov a Fehérvári Titánok ellen játszotta le idei első hazai meccsét.

ASC Corona Brasov – Fehérvári Titánok 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

A Fejér megyei együttes erdélyi túrájának második állomásán pihenőt adott Adrien Lemay-nek és Alex Scola védte a kaput, míg a Brassó továbbra is Patrik Polc nélkül állt ki, a fiatal csíkszeredai nevelésű kapus, Tőke Zoltán állta a sarat ezúttal is. Álmosan kezdtek a felek, az első tíz percben kétszer is emberelőnyben próbálkozhatott a vendég együttes, a harmad legmelegebb pillanatát mégis csak egy, a brassói kapuvason csattanó lövés jelentette. Gól nélküli döntetlennel mentek első pihenőjükre a felek.

Nagy változást a második felvonás sem hozott, igaz, a lövésarány éppen megfordult, az első harmad 5-12-es statisztikája után a másodikban 11-4 volt a kapura juttatott korongok száma a két oldalon, így ebben a tekintetben is döntetlenre álltak a felek két harmad után. Más kérdés, hogy egyik próbálkozás sem bizonyult elég veszélyesnek, pedig Klempa és McDonald egyik helyzetét már bent látta a hazai közönség, de csak felső vas volt.

A harmadik harmad elején nagy lehetőséghez jutott a Brassó, Szabó Bence kiállítása révén négy percig játszhatott előnyben, gólt mégis Fehérvár szerzett. A 46. percben Nagy István rontott el egy átadást a kék vonalon, a lefülelt koronggal pedig a fiatal Vizi Dániel ugorhatott ki, aki meg sem állt Tőke kapujáig és bevarrta a találkozó első gólját. A másodikra pedig egészen a rendes játékidő utolsóelőtti percéig kellett várni, akkor viszont bejött a Brassónak a kapuslehozatal. Mihály Árpád lőtt középről, ezt Scola még védte, de aztán rásegített McDonald, azzal pedig már a kapuban kötött ki a korong. A házigazda nem állt itt meg, a folytatásban Klempa előtt adódott még egy nagy helyzet, de végül nem született döntés a rendes játékidőben, jöhetett a ráadás.

Mikor már úgy tűnt, hogy a hosszabbításban sem dől el a meccs Kyle Just kiállítása adott még egy lehetőséget a Brassónak, a kék-sárgák pedig ezúttal kihasználták a létszámfölényt.  Egy alaposan kipasszolt helyzet végén McDonald volt, aki megszerezte a győzelmet érő találatot, mindössze három másodperccel a dudaszó előtt, így sikertörténet lett az erdélyi klub számára az idei első hazai meccs a MOL Ligában.