Ki tud kimászni a gödörből?

2017.12.15. 12:00 |
Folytatódik a nagy csata a dobogóért és az alsóházban is az Erste Liga pénteki játéknapján.

Ferencváros-SC Csíkszereda 18.00

Két, a dobogóért és a felsőházért harcoló csapat találkozik Pesterzsébeten. Egyik együttes sincs kirobbanó formában: a Ferencváros legutóbbi kettő, a Csíkszereda pedig három találkozót veszített zsinórban, így most mindketten javítani akarnak a sűrű decemberi időszak kezdetén. A riválisok között két pont a különbség, de a Sportklub két ponttal többet teljesítve áll a negyedik helyen.

A két alakulat a szezonban már kétszer játszott egymással. A Csíkszereda otthon 3-1-re nyert, míg Budapesten a Fradi visszavágott, november végén egy izgalmakkal teli mérkőzésen hosszabbítás után győzött 5-4-re. Ezzel az eredménnyel a Csíkszereda volt a második csapat, amely ponttal távozhatott a zöld-fehérek csarnokából. Az FTC most is a hazai pálya erejében bízhat, eddig négy pontot vesztett 11 mérkőzés alatt.

„A Csíkszeredáról tudjuk, hogy jó csapat, jól játszanak, számítunk is rá, hogy keményen küzdenek majd. Hazai pályán győzelem az elvárás, mivel odakint megvertek minket. Remélhetőleg elégtételt tudunk majd venni azért a vereségért” – mondta az FTC kanadai csatára, Preston Shupe.

A Csíkszereda sérültjei, így Pjotr Szcsasztlivij, Radim Valchar és Makszim Potapov felépültek, és a román bajnokságban a Steaua ellen győzelemre vezették az együttest. A pénteki találkozót Peter Fabus hagyja ki eltiltás miatt.

„Közvetlen riválisok ellen lépünk jégre és úgy kell játszanunk, mintha döntő lenne, amennyiben a célunkat el akarjuk érni, és be akarunk kerülni az alapszakasz végén a legjobb négy közé. Nagyon oda kell figyelnünk a részletekre, hiszen minden apró kis hiba végzetes lehet. Gondolok itt az egyéni hibákra, az eladott korongokra vagy épp a védekezésre. A győzelem szándékával lépünk jégre mindkét meccsen, de egyelőre csak a Ferencvárosra gondolunk” – mondta Hozó Levente, a Csíkszereda másodedzője.

Fehérvári Titánok-ASC Corona Brasov 18.30

A legutóbbi két hazai meccsét megnyerő Fehérvár a Brassót látja vendégül, a tét a hetedik hely. Ez lesz a két csapat idei negyedik meccse: az első összecsapást szeptemberben a a brassóiak nyerték 6-3-ra, majd október végén büntetőkkel a fehérváriak győztek 3-2-re, míg néhány nappal később Brassóban újra a hazaiak tudtak diadalmaskodni.

„Nehéz kielemezni a Brassó játékát, kicsit megfejthetetlen. A játékosállomány alapján több van bennük, mint amit a helyezés mutat. Biztos vagyok abban, hogy komolyan készülnek, és ki akarnak kerülni a negatív hullámból” – mondta Kóger István, a Titánok edzője. Fontosnak nevezte, hogy csapata szerezze meg az első gólt, hogy ne kelljen rohanni az eredmény után.

A Brassóval már nem utazik el Evan Stoflet, az amerikai hátvéd szerződését közös megegyezéssel felbontották.

(Fotó: Csíkszeredai Sportklub)