Ki tanul többet a friss emlékekből?

2018.11.23. 14:16 |
Négy mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga. Az UTE egy héten belül másodszor győzné le a Brassót, folytatná jó sorozatát az FTC és a Csíkszereda is.

Egy héten belül másodszor találkozik az UTE és a Brassó. A lila-fehérek idegenben legyőzték riválisukat, ráadásul gólt sem kaptak, ám a gyergyói vereség miatt nem tudták hibátlanul zárni a túrát. A két csapatnak ez már a negyedik randevúja lesz, és a Brassó egyszer már győzött Újpesten: október végén 5-2-re. Szilassy Zoltán, a lila-fehérek vezetőedzője szerint abból a meccsből ugyanúgy tanulni kell, ahogy a múlt heti sikerből is.

„Hatalmas különbség volt a két találkozó között, itthon nem voltunk élesek, rohannunk kellett az eredmény után, míg Brassóban mi alakítottuk a meccset, erre lesz szükség most is. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. El kell felejteni, hogy nyertünk Brassóban, 0-0-ról indulunk, de ezzel együtt egészséges önbizalmat adhat a siker, azokkal a dolgokkal próbálkozhatunk, amik ott bejöttek. Más meccs lesz, a Brassó zártabban fog játszani, így nekünk kell többet építkezünk.”

Az UTE szeptember közepe után újra teljes létszámban várja a találkozót, és bemutatkozhat a DVTK-tól érkezett Vincze Péter is.

Az újpestiekhez hasonlóan a Brassó is a dobogóért harcol – a két együttes között egy helyezés és öt pont a különbség, de a mostani vendégek két meccsel többet játszottak. A gárda múlt pénteki veresége után javított, hiszen magabiztosan győzött a Hokiklub és a Gyergyó ellen is.

A listavezető FTC sorozatban huszadik sikerére hajt. A zöld-fehéreknél bemutatkozhat a kanadai bekk, Marcus Perrier, akivel tovább erősödhet a csapat amúgy is jó védelme.

Az ellenfél a Dunaújváros lesz, amelyet még nem az új vezetőedző, a kanadai Corey Bricknell irányít, hanem még Borbás Gergely. A Fradi egy hete játszott legutóbb, míg a DAB hétfőn is jégen volt, így a hazaiak lesznek pihentebbek.

„Annyival jobb a helyzetünk, hogy vannak visszatérőink: Dubek és Uski biztosan jégre lép, Tóth játéka még kérdéses, Sevela és Erdélyi Tamás viszont biztosan nem lesz ott a Ferencváros ellen. Két és fél napunk volt felkészülni erre a meccsre, jól dolgoztak a fiúk, úgy érzem, felkészültek a kihívásra. Amiből azért lesz bőven, hiszen impozáns sorozatban van a Fradi, fegyelmezett jégkorongot játszanak, kiválóan korcsolyáznak - itt az idő, hogy ezt a sorozatot megszakítsuk” – mondta az Acélbikák megbízott trénere.

Az edzőváltás óta hibátlan Csíkszereda hazai pályán gyűjtögetheti tovább a pontokat, pénteken a Vasas ellen.

„Azon az úton szeretnénk járni, amelyet megkezdtük az elmúlt hétvégén. Mindenféleképpen elsődleges célunk, hogy a pontokat itthon tartsuk, másrészt pedig szeretnénk minél kevesebb gólon tartani az ellenfeleket” – fogalmazott Hozó Levente, a Sportklub vezetőedzője, aki reményét fejezte ki, hogy a teljes keret hadra fogható lesz.

A program

Sport Club Csíkszereda–Schiller-Vasas HC 17.30