Kezdődik a MOL Liga!

2015.09.10. 16:00 |

Szeptember 10-én 20:30-kor a MAC Budapest-UTE találkozóval kezdetét veszi a MOL Liga 2015-2016-os szezonja.

A Tüskecsarnokban indul az alapszakasz tehát, de nem csak a helyszín debütál a ligában, hanem a MAC Budapest is. Újpest idén a jégkorongszakosztály fennállásának 60. évét ünnepli, így jubileumi mezben korcsolyázik jégre felnőtt csapata. A lila-fehérek szekerét többnyire az idegenlégiósok tolták előre tavaly, ezúttal meghatározó magyar játékosokkal egészült ki a keret, így parázs csatára számíthatunk közte és a fiatalokra épített, de jelentősen megerősített MAC között. Az utánpótlásból a felnőtt korosztályba Majoross Gergely vezetésével lép át a ligaújonc, a másik cserepadon pedig szintén magyar szakembert üdvözölhetünk, az UTE élén második évét kezdi a ligában vezetőedzőként Szilassy Zoltán.

Az UTE nagyot lépett előre tavaly a rájátszásba jutással, ám ott az első körben kiesett, idén az elődöntőt célozta meg a szakvezetés. A MAC kísértetiesen hasonlít a korábbi Budapest Stars-ra, az az együttes pedig el tudta hódítani a bajnoki címet akkor. Majoross annak a történetnek játékosként volt résztvevője, ezúttal vezetőedzőként feltehetően célja, hogy hasonlóan magasra törjön.

A korábbi mérkőzéskiírás módosításra szorult, mivel az ASC Corona 2010 Brassó nem tudott megegyezni a Steaua Bukaresttel a hétvégi találkozóik elhalasztásával kapcsolatban, így az első forduló hétvégéjén mégsem utazik Magyarországra. Emiatt a péntekre tervezett Dunaújváros elleni meccs időpontja január 21-re módosult, a Debreceni HK-val október 6-án, a DVTK-val december 8-án találkozik a mostani hétvége helyett.

Fotó: Mudra László - MJSZ