Kevin Wehrs, hátvédként gólvágó

2013.11.06. 00:35 |
A Hét játékosa: Kevin Wehrs

A Hét játékosa címet ezen a héten Kevin Wehrs érdemelte ki, aki a Brassót segítette fontos győzelmekhez góljaival. A csapat jelenleg vezeti a tabellát.

wehrs

Kevin Wehrs a Brassó legutóbbi két győzelméhez két fontos góllal járult hozzá. A DAB ellen a vezető találatot szerezte meg, amivel megalapozta a hangulatot, a meccset végül 3-1-re nyerték a Farkasok. A Ferencváros ellen talán még lényegesebb gól fűződik a nevéhez: a hosszabbításban ő döntötte el a mérkőzést a Brassó javára. Mindezt 25 évesen, hátvédként. Ebben a szezonban egyébként stabilan hozza a meccs/pont átlagot, eddig hétszer lőtt gólt. Az egész idei MOL Ligában ő lőtt a legtöbbször kapura, védőként 12. a kanadai ponttáblázaton.

De ki is ő, és hogy került a MOL Ligába?

Az Egyesült Államokban, Plymouth-ban született 1988-ban, és a Wayzata gimnáziumi csapatában kezdte meg profi pályafutását. Ezután a Cedar Rapids RoughRiders következett az USHL-ben, ami az USA elsőszámú junior ligája. Innen ment Minnesotába egyetemre, ahol amellett, hogy alkalmazott közgazdaságtant tanult, az NCAA-ben, az elsőszámú egyetemi ligában meccselt. 147 mérkőzésen összesen 36 pontot szerzett.

Az egyetem után utazott Európába, először Norvégiában próbált szerencsét: a Lillehammernél egy szezont húzott le. 45 meccsen 21 pontot szerzett, összesen 8 gólt lőtt

A MOL Ligába a 2012/13-as szezonban csatlakozott be, ekkor igazolta le a Brassó. Első idénye elég erősre sikerült, 47 meccsen 42 pontot szerzett és 10 gólt lőtt, hátvéd létére. És amint láttuk, a 2013-14-es évadban sem tétlenkedik.

A gophersport.com honlapon ráadásul személyes információkat is találhatunk Wehrs-ről, miszerint a horgászat és a golf a hobbija, illetve magán repülőgépekre is van jogosítványa. Ezeknek az információknak a hitelességéről nem tudunk nyilatkozni, ha igaz, az már csak hab a tortán. Egy fiatal amerikai srác, egy közgazdász pilóta, aki jégkorong hátvédként lövi a gólokat a MOL Ligát jelenleg vezető csapatnál. Azért nem hangzik rosszul.

Fotó: Mudra László (MJSZ)