Két hét után játszik újra a MAC HKB

2020.10.11. 14:11 |

Győztes meccs után érkezik a Tüskecsarnokba a Gyergyó. Dunaújvárosban folytatná jó szereplését a Brassó.

Két mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga vasárnap. A Dunaújváros második mérkőzésére készülhet, miután pénteken 5-1-re maradt alul a Gyergyóval szemben. A karantén miatti leállás érződött az Acélbikák játékán, de David Leger vezetőedző azt mondta, megpróbálják kijavítani a hibákat és minél jobban felkészülni. A csapatból biztosan hiányozni fog Daniel Nilsson, aki három meccses eltiltást kapott.

A Brassó jó formában várja a találkozót. Eddig három meccset nyert meg rendes játékidőben, egyet pedig hosszabbításban, így vezeti a bajnokságot. A Corona legutóbb az FTC ellen is győzött, többek között jó emberelőnyös játékának köszönhetően, bár az igaz, hogy a tartalékos címvédő elleni meccsből tanulnia kell Dave MacQueen csapatának, hiszen biztos előny után a hajrában még izgulniuk kellett a három pontért. Kérdés, hogy Valchar visszatérhet-e.

A dunaújvárosi mérkőzést nézők nélkül rendezik meg, de az Erste Liga TV oldalán élőben lehet nézni.

A másik találkozón a MAC HKB fogadja a Tüskecsarnokban a Gyergyót. A fővárosi együttes két hét után játszik újra. A keret fele betegséggel bajlódott, többen karanténban voltak, emiatt az edzéseken sem vettek részt. A csapat jól kezdte az idényt, mindhárom meccsén szerzett pontot, több fiatalja is remekül mutatkozott be az Erste Ligában. Kangyal Balázs vezetőedző szerint a folytonosságot egy nagy gödör megszakította, de ebben a szezonban erre kell felkészülni.

„Meg kell felelni a kihívásoknak. Egy nagyon motivált és erős Gyergyó érkezik hozzánk, úgyhogy fel kell venni a kesztyűt és kihozni magunkból a legtöbbet” – mondta a szakvezető.

A Gyergyó szereplése eddig felemás, négy meccsen öt ponttal áll, de pénteken Dunaújvárosban már azt az arcát mutatta a gárda, amelyet elvárnak a szurkolók. Stabil volt a védekezés, támadásban pedig több szép akcióból is eredményesek voltak a játékosok, ugyanakkor az emberfórok kihasználásában még javulnia kell a GYHK-nak. Az együttes ebben a szezonban már egyszer ünnepelhetett a Tüskecsarnokban, egy hete az FTC-t győzte le a ráadásban.

A gyergyóiak csatára, Szigeti Ákos a legutóbbi két szezont az extraligás MAC-ban töltötte, így jól ismeri a vasárnapi ellenfél több tagját, de Silló Arnold is megfordult a MAC utánpótlásában, csapattársa volt többek között Kreisz Brúnónak és Terbócs Istvánnak is.

A mérkőzést az M4 Sport+ közvetíti élőben.

A vasárnapi program

Dunaújvárosi Acélbikák-Corona Brasov 17.00