Kestilä-mesterhármassal győzött az FTC-Telekom

2023.01.08. 18:05 |

A 3+1 pontot gyűjtő finn csatár volt az FTC nyerőembere, amely simán behúzta első hazai meccsét a 2023-as esztendőben.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt szezonbeli harmadik egymás elleni mérkőzésükre. A DAB 13 nyeretlen meccs után nyert az előző fordulóban, a Ferencváros pedig a DEAC-ot gyűrte le idegenben. Jól kezdtek ugyan az Acélbikák, Nagy Kristófnak többször is védenie kellett, de a 8. percben mégis a zöld-fehérek szereztek vezetést: Kreisz passzát Kestilä továbbította közelről a kapuba. Három perccel később emberelőnybe került a Dunaújváros, újabb gólt mégis a hazaiak szereztek: Nagy Gergő tálalt kiválóan Betteridge elé, aki ziccerben nem hibázott. A 16. percben 3 gólosra nőtt a különbség: Hrabal kapta meg a pakkot szembe a kapuval, lövése pedig a jobb felsőben kötött ki. A harmad hátralevő részében többször veszélyeztettek a vendégek is, több találat viszont nem született.

A középső felvonás a lehető legjobban indult újvárosi szempontból: alig telt el egy perc, amikor Ödman Hadzinikolic szépített. A folytatásban is támadásban maradt a DAB, főleg a ferencvárosi harmadban zajlott a játék. Fodor Szabolcs időkéréssel próbálta felrázni az öltözőben maradt csapatát, a vendég helyzetek viszont sorra jöttek ezek után is. A játékrész közepére aztán felébredt a házigazda. Olyannyira, hogy a 34. percben már újra hárommal vezettek: Kestilä lőtte be a Kovácsról kipattanó korongot. Egy perccel a harmad vége előtt emberelőnybe került a Fradi, amit alig fél perccel később ki is használt: Nagy Gergő lövését követően ismét Kestilä volt a befejezőember.

A záró húsz perc első fele nem hozott sok helyzetet, amit kellett, azt hárította a két hálóőr. Nyolc perccel a vége előtt a Dunaújváros előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de Nagy Kristóf, és a védelem állta a sarat. Az 55. percben emberelőnybe került az FTC, Mihalik ült ki a büntetőpadra. A vendégek sikeresen kivédekezték az emberhátrányt, majd Nagy Kristófot is próbára tették. Két perccel a vége előtt Varga lövése a kapuvason csattant, a kipattanót Szalma tessékelte a kapuba. Még ugyanebben a percben egy végletekig kijátszott akciót fejezett be Tóth Gergő, ezzel beállítva a 6-2-es végeredményt.

Az FTC-Telekom jövő csütörtökön játssza erdélyi túrája első mérkőzését a Csíkszereda otthonában, míg a DAB a BJAHC-ot fogadja a következő fordulóban.