Férfi felnőtt: "Keményen meg fogjuk tolni"

2016.04.12. 21:45 |

Folytatta munkát a világbajnokságra készülő férfiválogatottunk kedden, sőt, emelt is a fordulatszámon a szakvezetőség.

Kedden délelőttre 100, délutánra 90 percnyi jege volt a Tüskecsarnokban a magyar férfi felnőttválogatottnak.

A szakvezetőség az első tréningre két részre bontotta a táraságot, amely meg is felezte a jégidőt, aztán elvonult a Metodikai Központba, ahol Puskás Sándor erőnléti edző dolgozott a fiúkkal.

Az ebéd a csendes pihenő után a délutáni menet aztán beerősödött: a másfél órás gyakorlásnak része volt egy combos korcsolyázás is, de persze nem véletlenül, amint az alábbi véleményekből kitűnik majd.

Szirányi Bence: "Az edzők előre felkészítették a játékosokat, hogy keményen meg fogjuk tolni az első pár hetet, nincs mire tartalékolnunk, hiszen nem az edzőmeccsekre kell felkészülnünk, hanem a világbajnokságra. Ezért is voltunk két csoportra osztva reggel: 40-45 percig nyomtuk a jégen, jó pirítós edzés volt. Délután egyszerre voltunk a jégen és inkább taktikai elemeket gyakorolltunk, hogy mindenki jó előre megtanulhassa a feladatát.

Amikor két-három napot pihenünk, utána nehezebb a visszarázódás, ezért csináltuk a sprinteket is, amiket Cherno szeret, ilyet már akkor csináltunk, amikor 2013-ban a Volán hamar kiesett az EBEL-ből, én pedig még Miskolcról csatlakoztam a kerethez. Ez a feladat összesen 12-13 korcsolyázásból áll, most talán csiáltunk 6-ot, úgyhogy még csak a felén vagyunk túl - de megmondták előre, hogy kicsinálnak minket, hogy modellezzük a helyzetet, amikor nem lesz oxigénünk a vb-n."

Rajna Miklós: "Szerencsére a bokám jó ütemben gyógyult, sikerült két hét alatt megoldani. Január óta így játszottam vele, de nem akartam, hogy vb-n negatívan befolyásolja a teljesítményem, úgyhogy ez most kellett.

Kihagytam két hetet a Magyar Kupa óta, ezért a hétfő nehéz volt, de napról napra jobb lesz, ahogy húzom fel a korcoslyát, érzem, hogy jön vissza az erő. A felkészülésnek ebben a szakaszában ezt csináljuk: a taktikán, a védekező harmadbeli játékon igyekszünk javítani, miként az állóképeségünkön is. Ott tartunk, ahol ilyenkor szoktunk, és kezdünk összeérni is kicsit."

Terbócs István: "Reggel a főnök két csoportba szedte a brigádot, így az az edzés még nem volt olyan durva, csak kétszer 45 percet voltunk fent. Ettől függetlenül mindenki odatetette magát, de közel sem volt olyan durva, mint a hétfő délután. Utána fitnesszel folytattuk, amin Sanyi megdolgozott minket, kis ismétlésekkel. Ezután kicsit lepihentünk, ebédeltünk, majd jöttünk vissza és másfél órát voltunk a jégen, amelyen már taktikáztunk, próbáltuk rögzíteni a bulihelyzeteket, hogy a bulielhozatal sikere vagy sikertelensége esetén kinek mi a dolga. Ezen kívül még a védekező harmadbeli játékon dolgoztunk."

Fotó: Mudra László

A KERET

Kapusok (5): BÁLIZS Bence (MAC Budapest), HETÉNYI Zoltán, RAJNA Miklós (Fehérvár AV19), KISS Bence (DVTK-Jegesmedvék), VAY Ádám (Debreceni HK)

Bekkek (13): DUDÁS Jesse, GŐZ Balázs, SAGERT Kalvin, (DVTK), GARÁT Zsombor, MESTYÁN István, POZSGAI Tamás, STIPSICZ Bence (MAC), KISS Dániel (UTE), ORBÁN Attila, SZIRÁNYI Bence, VARGA Arnold, WEHRS Kevin (Fehérvár), VAS Márton (Fassa, olasz)

Csatárok (22): BANHAM Frank, BARTALIS István, BENK András, KOVÁCS Csaba, KÓGER Dániel, NAGY Gergő, REISZ Áron, SARAUER Andrew, SÁRPÁTKI Tamás, SIKORCIN Ladislav (Fehérvár), CSÁNYI Karol (UTE), ERDÉLY Csanád (Sioux Falls, amerikai), GALLÓ Vilmos (Linköping, svéd), HÁRI János (Leksand, svéd), KÖNCZEI Áron (Debrecen), MAGOSI Bálint (Briancon, francia), NAGY Krisztián, TERBÓCS István (MAC), SEBŐK Balázs (KalPa, finn), SOFRON István (Klagenfurt osztrák), SOMOGYI Balázs (DVTK), VAS János (Slavia Praha, cseh)

JEGYEK

A Tüskecsarnokban rendezendő mérkőzésekre 1990 és 4990 forint közötti áron lehet jegyeket vásárolni a Ticketpro és az IBUSZ irodáiban és az Interneten.

JEGY

A TAVASZI PROGRAM

Hokimaraton

Április 15. péntek, 18.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Ausztria
Április 16. szombat, 18.00 (Bécs): Ausztria–MAGYARORSZÁG
Április 20. szerda, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Szlovénia
Április 29. péntek, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Kazahsztán
Április 30. szombat, 19.00 (Tüskecsarnok): MAGYARORSZÁG–Oroszország „B”
Május 1. vasárnap, 19:00 (Tüskecsarnok): KazahsztánOroszország „B”

Világbajnokság, Oroszország, B-csoport (Szentpétervár)

Május 7. szombat, 12.15 (11.15): MAGYARORSZÁG–Szlovákia
Május 8. vasárnap, 12.15 (11.15): MAGYARORSZÁG–Kanada
Május 10. kedd, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Franciaország
Május 11. szerda, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Finnország
Május 13., péntek, 16.15 (15.15): MAGYARORSZÁG–Egyesült Államok
Május 14. szombat, 16.15 (15.15): MAGYARORSZÁG–Fehéroroszország
Május 16. hétfő, 20.15 (19.15): MAGYARORSZÁG–Németország

(Zárójelben a magyar időpontok.)