Junior és ifi vb-t rendez jövőre Magyarország

2013.05.17. 12:14 |
Az IIHF kongresszusán döntöttek a jövő évi világbajnokságok helyszíneiről.

Magyarország két világbajnokságnak is otthont ad a 2013/2014-es szezonban. A junior vb (Divízió II/A) december 15-21-ig, az ifjúsági (Divízió I/B) pedig április közepén lesz majd. Az időpontról még egyeztetés folyik. A pontos helyszínről mindkét világbajnokság esetében később dönt a Magyar Jégkorong Szövetség.

Utánpótlás világbajnokságot legutóbb tavaly rendezett a szövetség, a székesfehérvári ifjúsági világbajnokságon ez akkor nem hozott szerencsét, kiestünk a csoportból. Idén az ifisek feljutottak, reméljük jövőre itthon is megállják a helyüket. Junior világbajnokságot Magyarország utoljára 2010-ben, Debrecenben rendezett (Divízió II/A), ott második helyen végzett a magyar csapat.

A Divízió I/A felnőtt világbajnokság helyszínéről is döntöttek Stockholmban, a magyarok Koreában lépnek majd jégre 2014-ben. Április közepén lesz szokás szerint a világbajnokság, a pontos dátumról még egyeztetnek az IIHF illetékesei.

Fotó: Mudra László