Jól sikerült a női válogatott felkészülése

2013.03.17. 16:28 |
Három mérkőzést játszottak a magyar lányok a lengyelekkel, és háromszor győztek.

A lányok egy sikeres felkészülési sorozaton vannak túl, annak ellenére is, hogy rengeteg sérült van a csapatban és többen hiányoznak még a fiú bajnokságok miatt.

Buzás Norbert, a válogatott edzője szerint akár már holnap készen állnának a világbajnokságra a lányok. A felkészülésnek a közepén járunk, sajnos nagyon sok sérülés és klubelfoglaltság hátráltat minket, hiszen még tartanak a bajnokságok. Ezen felül a légiósok nem tudtak hazajönni, úgyhogy a csapattagok közül még jó páran nem kapcsolódtak be a felkészülésbe. Azt gondolom a taktikai elemek, és maga a csapat fejben már összeálltak, elvileg másfél hét múlva lesz egy utolsó táborunk, ott már remélhetőleg mindenki részt tud venni. Gyakorlatilag a csapat az készen áll akár holnap is a világbajnokságra.

A felkészülést a csapat március 28-án folytatja.

március 15, péntek, Magyarország – Lengyelország 6:0
A pénteki meccsen simán győzött a női válogatott a lengyelek ellen. Az első harmadban még nem esett gól, aztán a második harmadban megtört a jég, Gasparics szerzett vezetést. Ebben a játékrészben az első sor csak úgy ontotta a találatokat, Gasparics és Huszák is kétszer volt eredményes. Az utolsó harmadban már teljesen elfáradtak a vendégek, a magyarok pedig vágtak még két gólt, Kiss-Simon Franciska és Dabasi Réka is betalált.

március 16., szombat, Magyarország-Lengyelország 7:3
Jól sikerült a női válogatott második felkészülési mérkőzése is Lengyelország csapata ellen. A magyarok fél perccel a mérkőzés kezdete után már meg is szerezték a vezetést, Jókai-Szilágyi Zsófia révén. A válaszra se kellett sokat várni, másfél perccel később Berecka Aleksandra egalizált. A 10. percben Ungár Rebeka talált be, ezzel újra átvette a magyar csapat a vezetést. Egy perccel később Dabasi Réka emberhátrányban növelte kétgólosra az előnyt. A 15. percben ismét Jókai-Szilágyi Zsófia volt eredményes, majd 10 másodperccel (!) később már a harmadik góljának örülhetett. A második harmadban egy-egy gól esett mindkét oldalon, előbb a vendégektől Kosakovska Sandra, majd a magyaroktól Ungár Rebeka passzolt a hálóba. A befejező játékrész szintén már csak egy hazai és egy vendég gólt rejtegetett. A 45. percben Jókai-Szilágyi Zsófia negyedszerre is betalált, míg a lengyel csapatból Pozniewska Karolina csökkentette a gólkülönbséget az 56. percben.

Buzás Norbert (edző, női válogatott) - A mai meccs az egy kicsit furcsa volt, mert a tegnapi csapathoz képest egy teljesen más összeállításban játszottunk, ezáltal mindenkinek mások voltak a szerepei. Azt gondolom, hogy ezt tök jól megoldottuk. Az első felében domináltuk a mérkőzést, bementek a helyzetek, összességében el is dőlt a meccs, ezután egy picit visszavettünk, kaptunk gólokat is. Nyugodt, magabiztos győzelmet tudtunk ünnepelni.

március 17., vasárnap, Magyarország-Lengyelország 4:1
Harmadik lengyelek elleni meccsét is megnyerte a női válogatott, mindhárom harmadban ők voltak jobbak. A gólokat Jókai-Szilágyi Kinga (2), Németh Bernadett és Ungár Rebeka lőtte.