Jó iramú, élvezetes mérkőzésen vereséggel debütált az U25-ös válogatott

2017.04.08. 20:24 |
Nem volt akkora különbség a jégen a két csapat között, mint azt az eredmény mutatja: a magyar U25-ös válogatott 3-0-ra kapott ki első hivatalos mérkőzésén a csehektől a Tüskecsarnokban.

Sokan kilátogattak a Tüskecsarnokba a magyar U25-ös válogatott debütálására, a nézők között hátrányos helyzetű gyerekek és nagycsaládosok is szurkoltak a csapatnak a csehek elleni találkozón, amelyen a korongot a Wellhello együttes egyik tagja, Diaz dobta be.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat veszélyeztette a kaput, de csak az ellenfél volt eredményes: a 6. percben Lukás Rousek távolról talált a kapuba. Részünkről a fizikális hoki érvényesült, a fiúk keményen játszottak, beleálltak az ütközésekbe, a helyzetekkel azonban nem tudtak élni.

A második harmad első felében inkább a jól cselező csehek domináltak, a meccs felénél ráadásul újabb találatot ünnepelhettek: Jan Havel a szélen bevitte a harmadunkba a korongot, meghúzott egy cselt a hátvédünk mellett, majd fellőtte a pakkot a hosszúba.

A gól után a magyar csapat ritmust váltott, agresszíven letámadta az ellenfelet, ennek köszönhetően több helyzet is adódott, a legnagyobb Sárpátki Tamás előtt, aki bevitte a kapu elé a korongot, közelről lőtt, de a kapus védett. A szépítés a kipattanóból sem jött össze, ahogy az utolsó percben emberelőnyben sem sikerült betalálni a kapuba.

Az utolsó harmad elején a magyar válogatott dominált, egészen a csehek 46. percben emberelőnyben esett góljáig, onnantól ismét kiegyenlített lett a játék. Gyenes Dávid jól megdolgoztatták a csehek, de a fiatal kapus remekül védett, a meccs végére kisebb szurkolótábora kis kialakult: néhány kisgyerek „Hajrá, Gyenes!” felkiáltásokkal buzdította, ha az ellenfél a támadóharmadunkba került.

A magyar csapat végül nem szerezett gólt, 3-0-s vereséget szenvedett, az amúgy rendkívül jó iramú, élvezetes mérkőzésen azonban nem volt ekkora különbség a két együttes között. A vasárnapi, 13 órakor kezdődő összecsapásra leginkább a helyzetek kihasználásában kell javulni.

Az U25-ös válogatott programja:
Április 8., szombat: Magyarország−Csehország 0-3
Április 9., vasárnap: 13:00: Magyarország−Csehország