Jégkorong nap Beregszászon

2017.01.24. 00:09 |

Már Beregszász városában is elindult a hokiélet! A Magyar Jégkorong Szövetség képviselői a kárpátaljai Beregszász városába tettek látogatást és hokifelszerelést is vittek magukkal ajándékba a Bethlen Gábor Magyar Gimnázium diákjainak, bátorítva ezzel minél több tanulót a sportág elkezdésére.

2016 októberében érkezett a jégkorong szövetséghez egy diák önkormányzatos tanuló segítségkérő levele, miszerint a Magyar Kultúra Napja alkalmából sportnapot szeretnének tartani a kárpátaljai Bethlen Gábor Magyar Gimnázium tanulóinak.  Az ottani jégkorongsportnak nincsenek nagy hagyományai, felszerelések pedig annál szűkösebben. Azonban az elhatározás, a hozzáállás és az érdeklődés annál erőteljesebb.

Január 23-án, korán reggel útnak indult a Magyar Jégkorong Szövetség küldöttsége Budapestről, Beregszászra: Kovács Zoltán főtitkár, Egri Gergely sportigazgató, Szuper Levente világbajnok jégkorongozó, valamint Szilágyi Attila korábbi elnökségi tag, Fodor Anett szövetségi kommunikációs asszisztens és három U18-as válogatott játékos Miskolcról, név szerint Lehoczki László Bence, Péderi Márk és Ráduly Norbert.

A gimnáziumban hatalmas érdeklődés fogadta az MJSZ csapatát, Szuper Levente történetei kiváltképpen elbűvölték a fiatalokat. Egri Gergely és Kovács Zoltán vezette kvízkérdések és a magyar jégkorongot népszerűsítő bemutatkozó videók után, a Dechatlon által felajánlott iskolai sportszereket is megkapták a diákok.

Ezután a város főterén található jégpályára hívta a szövetség delegációja a lelkes diákokat, akik egy rövid, sportági játékos edzésen vehettek részt és bemutathatták korcsolyatudásukat a junior válogatott sportolók segítségével. A végén természetesen birtokba vehették a jégkorong felszereléseket is - kesztyűk, ütők, mezek és sisakok találtak új gazdákra.

A Magyar Jégkorong Szövetség küldöttsége köszönettel tartozik a gimnázium diákjainak, akiktől az ötlet származott, valamint a tantestületnek és az igazgatóságnak a támogatásukért. A helyi konzulátusnak pedig a gördülékeny utazásért.

Nem utolsó sorban köszönet illeti a sportszerek mennyiségéhez hozzájáruló Dechatlont és a DVTK jégkorong csapatát.