Japán visszavágott a pénteki vereségért

2023.04.15. 21:34 |

A magyar válogatott lőtt gól nélkül maradt divízió 1/B-s ellenfelével szemben.

Változatlan kezdőötössel, de kevert alsóbb sorokkal vártuk a Japán elleni második találkozót. Ambrus Gergő, Vértes, Falus és Szabó Bence kikerült, helyükre Kóger, Mihály, Kiss Roland és Horváth Milán érkezett. A második sorba Vincze és Bartalis csúszott fel Sofron mellé, a harmadik triós Nagy Gergő mellé Erdély jött felülről, Terbócs alulról, míg a negyedik támadóegységünket a két frissen bekerülő támadó alkotta az előző nap duplázó Nagy Krisztiánnal kiegészülve. A kapuban ezúttal is Bálizs kezdett, a játékra alkalmas mezőnyjátékosok közül csupán Németh Kristóf nem kapott szerepet a hétvégén.

Az első nagyobb helyzet Kóger előtt adódott a 3. percben, majd szép lassan Japán vette át a kezdeményezést, egyre többet forgattak a magyar harmadban. Pörgős első harmadot láthatott a miskolci publikum, kevés játékmegszakítással. A harmad derekán Terbócs szállt ki vállsérüléssel, majd a 15. percben Nilsson esett rosszul egy ártatlan szituációt követően, a harmadik válogatott mérkőzését játszó védő sisakjával koppant a jégen, rögtön az öltözőbe korcsolyázott. Két perccel később Horváth Milán vétette el a korongot a támadóharmadban, Szato végigszáguldott a pályán, megpróbálta eltenni a korongot Bálizs mamutjai között, hálóőrünk résen volt. A harmad jó magyar cserékkel, de 0-0-s állással és mindössze 7 kaput eltaláló lövéssel zárult.

A 23. percben Hadobás ütközte le szabálytalanul ellenfelét, jöhetett a mérkőzés első emberelőnye. Japán élt is a speciális játékhelyzettel: egy kapu mögé belőtt korongot Bálizs nem tudott lekezelni, védőink lemaradtak, a centerezést Ocu váltotta gólra. A bekapott gól jót tett a magyar válogatottnak, Horváth veszélyeztetett középtávolról. A folytatásban Iszogaj húzott el Hári mellett, fonáklövése a kapuvason csattant. Keményedett a mérkőzés, egyre több ütközést osztogattak ki a játékosok. Galló került helyzetbe a kapu előtt, Nariszava fejjel hárított. A túloldalon Japán többször is lövésekig jutott, Bálizs stabilan állt a lábán. A 39. percben Hitoszato és Erdély akadt össze a kispadok előtt, következhetett az első magyar előny. Egy japán bottörést követően hosszú ideig beszorítottuk ellenfelünket, de veszélyes akciót nem sikerült kialakítani a létszámfölény során.

A harmadik harmad nyitányán hátvédlövésekkel jeleztük egyenlítő szándékunkat. A 44. percben újból emberelőnyhöz jutott a magyar együttes, különösebb helyzet nélkül lepörgött a két perc. A 48. percben megduplázta előnyét Japán: Nagy Gergő maradt le Iszogajról, a lövés még lejött Bálizsról, ám a kapu előtt sertepertélő Irikura lábáról a gólvonal mögé pattant, 0-2. Papp Kristóf szépíthetett volna, lövése talán súrolta a keresztvasat. A másik kapunál Takagi tette rá, Bálizs fogta. 6 perccel a vége előtt Bartalis kevergetett, egy japán bot arcba vágta, a harmadik előnyünket próbálhattuk meg gólra váltani. Az emberelőny dacára nem sikerült közelebb zárkózni, támadó oldalon ezen az estén semmi sem akart összejönni. Bálizs négy perccel a vége előtt lekorcsolyázott, a duplázó Ocu üres kapura állította be a 0-3-as végeredményt. A miskolci felkészülés egy győztes meccs mellett három vesztes találkozót hozott, a magyar válogatott legközelebb csütörtökön Lengyelországban gyakorol.

A magyar válogatott sorai a szombati mérkőzésre:

Papp, Hári, Galló
Vincze, Bartalis, Sofron
Erdély, Terbócs, Nagy G.
Kóger, Mihály, Nagy K.

Pozsgai, Hadobás
Szirányi, Fejes
Nilsson, Kiss R.
Horváth M., Garát

Bálizs (Arany)

A keret

Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Bálizs Bence (JKH GKS Jastrzabie, lengyel), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

Hátvédek: Falus Ádám (Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (BJA), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJA), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék)

Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Corona Brasov, romániai), Magosi Bálint (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJA), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK)

stáb

Kevin Constantine szövetségi kapitány
Fodor Szabolcs másodedző
Kiss Dávid másodedző
Szilassy Zoltán másodedző
Jukka Kontsas kapusedző
Dr. Rybaltovszki Henrik csapatorvos
Puskás Sándor / Ács Ferenc erőnléti edző
Antal Dénes fizioterapeuta
Babik János fizioterapeuta
Nagy József felszerelés-menedzser
Závodszky Szabolcs technikai koordinátor
Szilágyi Levente csapatvezető
Don MacAdam sportigazgató
Végh Benedek férfi szakági vezető

A felkészülési program

Április 5., 17.00, Miskolc: Magyarország-Ukrajna 0-1 b.u.
Április 6., 18.00, Miskolc: Magyarország-Ukrajna 1-4
Április 14., 17.00, Miskolc: Magyarország-Japán 5-2