Inline: Japánnal játszunk a bennmaradásért

2014.06.05. 18:36 |

Sajnos Ausztrália ellen 3-1-es vereséget szenvedett inline-válogatottunk, így nem jutott a négy közép a pardubicei világbajnokságon. Pénteken 14.00-kor a bennmaradásért játszik a csapat a Japánok ellen.

A csoportmeccsek után csütörtökön már a negyeddöntőkre került sor, nekünk Ausztráliával kellett megmérkőzni. Sokáig úgy tűnt, a meccs első negyede nem hoz gólt, ám végül az ausztrálok megragadták a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből. A harmadik negyedben kétgólosra duzzadt az előnyük, majd a záró 12 percben belőtték a harmadikat is. A szépítő találatot Lencsés Tamás szerezte meg számunkra, de a vereség tényén már nem tudott változtatni a csapat a végéig.

Bár több kapuvasunk volt, és kimaradtak nagy helyzetek, sajnos ezúttal nem tudta magát igazán felszívni a magyar inline-válogatott, pénteken tehát a bennmaradásért játszunk 14.00-kor Japán válogatottjával.

Mestermérleg

Miroslav Vybiral (vezetőedző, Magyarország) – „A pályán ma az  egyetlen csapat nyert, aki ott volt, az ausztrálok. Mi nem játszottunk együtt, sőt, Kiss Tamáson kívül senki nem volt igazán jó. Ő tartott végig a meccsben minket, ezen a világbajnokságon ő a legjobb játékosunk! Ha nem tartjuk be a taktikát, nem dolgozunk össze, akkor ne akarjunk győzni. Nyerni csak egy csapat tud, mi ma nem voltunk az.”

Stuart Philps (vezetőedző, Ausztrália)„Betartottuk a  taktikát, helyzeteket alakítottunk ki sokszor, és gólokat is lőttünk, ennyin múlt a siker. Akármit mutat az eredményjelző, ez egy nagyon szoros meccs volt, amit örülünk, hogy megnyertünk. Fegyelmezett, okos játékkal bejutottunk a legjobb négy közé, eddig a terveink szerint haladunk maximálisan. Minden játékosomon látom a fejlődést. Már a világbajnokság eleje óta az aranyéremre fáj a fogunk, ami nem változott, ezért természetesen holnap is nyerni szeretnénk.”