Ingyenes a belépés a tavaszi hazai vb-kre

2014.02.13. 12:20 |
A Magyar Jégkorong Szövetség csütörtökön elnökségi ülést tartott.

A Magyar Jégkorong Szövetség csütörtökön elnökségi ülést tartott, amelyen többek között eldőlt, hogy a női és a fiú U18-as világbajnokság mérkőzései is díjtalanul látogathatóak lesznak tavasszal.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége csütörtökön ülésezett a Magyar Sportok Házában. Áttárgyalták, majd elfogadták az új TAO-benchmarkot, amely az előzőhöz képest lényegesen szigorúbb lett.

Az elnökség meghallgatta a március 23-tól 30-ig Káposztásmegyeren, a Jégpalotában rendezendő női U18-as A-csoportos világbajnokság előkészületeivel kapcsolatos beszámolót. Ezt az elnökség kiegészítette azzal, hogy a világbajnokság mérkőzéseire a belépés díjtalan lesz. A magyar meccsekre többek között iskolásokat is hív a szövetség.

Az elnökség meghallgatta az április 13-tól 19-ig, Székesfehérváron, az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban tartandó férfi U18-as világbajnokság szervezésével kapcsolatos beszámolót is. A magyar csapat az edzői stáb kérésére Agárdon lakik majd a vb idején. A mérkőzésekről online közvetítés lesz, a belépés mindegyik játéknapon díjtalan.

A magyar U20-as válogatott decemberi világbajnokságáról is beszámolót hallgatott meg az elnökség. A csapat aranyérmes lett Miskolcon a divízió 2/A vb-n, és a szervezéssel is mindenki elégedett volt. A játékosok köszöntésére a szezon végén kerül majd sor.

Öt tagfelvételi kérelemről is döntés született: a Justitia Sport Club, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Szentesi Vízilabda Klub, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola Diák Sportegyesület és a Vasi Jégkorongért Alapítány felvételt nyert a Magyar Jégkorong Szövetségbe.

Fotó: Somogyi Viktor