HSC: Törleszteni a Brassónak

2013.11.21. 15:55 |
Egy mérkőzést játszik a HSC Csíkszereda hétvégén a MOL Ligában.

Egy mérkőzést játszik a HSC Csíkszereda hétvégén a MOL Ligában. Az a Brassó látogat Csíkszeredába, amelyet az idei szezon során még nem tudott legyőzni. Van tehát törleszteni valója Gál Sándor tanítványainak.

hsc

Közel fele a jégkorong MOL Liga alapszakaszának lejárt a 2013/2014-es idényben. A HSC Csíkszereda csapata mindezen idő alatt nemhogy legyőzni, de még pontot sem tudott rabolni a Brassói Coronától. A brassóiak ezzel az egyedüli gárda, amelytől még nem sikerült pontot csennie Gál Sándor tanítványainak.

Vasárnap viszont egy újabb lehetőség adódik erre, hiszen 19.30-tól a Cenk alatti gárda látogat Csíkszeredába. Az eddigi három találkozón Greg Lindqvist tanítványai 4–2-es, 3–1-es és egy 4–1-es győzelmet arattak. Ráadásul az első győzelmet Csíkszeredában húzták be.

Érdekes utat járt be a két csapat a legutóbbi játéknapokon. A HSC magyarországi turné első mérkőzésén fejet hajtott a Ferencváros ellen, míg az Újpestet és a Miskolcot legyőzték. A Brassó nyitásként simán nyert a Megyeri úton, ám Dunaújvárosban és Érsekújváron vesztesként hagyták el a pályát. A két vereségnek köszönhetően a Cenk alattiak az első helyről a harmadikra csúsztak vissza.

„Kipihentük a hétvége fáradalmait. Sajnos Stanislav Kozuchra és Molnár Zsomborra továbbra sem számíthatunk. Bizakodunk, de tudjuk jól, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A Brassó hétvégén két vereséget szenvedett biztosan javítani szeretnének. Mi az utóbbi meccseken jól játszottunk, remélem, hogy ez tovább fog folytatódni. Úgy érzem, hogy győzni fogunk” – nyilatkozta Gál Sándor a HSC vezetőedzője.

A HSC Csíkszereda – Brassói Corona vasárnapi mérkőzése előtt és alatt a csíki csapat idegenbeli szurkolói folytatják az adománygyűjtést a gyergyószentmiklósi műjégpálya megmentéséért. A kezdeményezést a Sportklub vezetősége is felkarolta és támogatja. A hétvégi mérkőzés során a szurkolói bejárat előterében lesz kihelyezve a támogatói urna.

A HSC Csíkszereda meccse a hosszú hétvégén (helyi idő szerint)

2013.11.24 vasárnap 19:30 HSC Csíkszereda - ASC Corona Brassó DIGI Sport