HSC: Pontokat kell szerezni

2014.01.23. 16:05 |
A Csíkszereda magyarországi túrára indult.

Egyik legnehezebb és egyúttal a legfontosabb kiszállására utazott el a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata szerda este. Kilenc fordulóval a MOL Liga alapszakaszának vége előtt Gál Sándor tanítványainak a lehető legtöbb pont megszerzése a céljuk, hogy életben tartsák a HSC rájátszásba való jutásának reményét.

hsc

Elutazott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata az újabb idegenbeli kiszállásra. A hétvége során Gál Sándor tanítványai sorrendben az Újpesttel, a Miskolccal és az Érsekújvárral néznek farkasszemet a MOL Liga alapszakaszának vége felé. A csíki gárda jelenleg az ötödik helyet foglalja el a táblázaton 64 ponttal és mindössze három pontra van az előtte levő Érsekújvártól. A hétvégi eredmények nagyban befolyásolhatják a csapat további esélyeit.

Kezdésként az Újpest otthonában lépnek pályára a csíki fiúk. A HSC bebizonyította már, hogy ha nem veszik komolyan a lila-fehéreket képesek meglepetést okozni, ahogy tették azt a legutóbbi csíkszeredai találkozón. Ezt a hibát még egyszer nem szabad elkövesse a HSC.

Vasárnap annak a Miskolcnak az otthonába lépnek pályára, akiket vasárnap legyőztek. A miskolci csapat nagyon rossz játékot mutatott úgy Csíkszeredában, mint hétfőn Brassóban. Bob Dever csapata valószínű még egyszer nem fogja ilyen könnyen osztogatni a pontokat, mint ahogy tette az erdélyi túráján.

A kiszállást hétfőn a közvetlen rivális, HC Érsekújvár, otthonába zárja a csapat. A HSC-nek eddig jól ment Felvidéken, hiszen a három mérkőzés mindegyikén pontokat szereztek. Két alkalommal nyertek, míg egyszer büntetők után szenvedtek vereséget. Most is hasonló produkcióra lesz szükség.

A csapattal nem utazott el a Brassói Corona ellen térdsérülést szenvedő Gyenisz Svidkij, akinek a belső meniszkuszának hátsó szarva sérült. Az orosz játékosra 2-3 hét kihagyás vár. Nem tartott a csapattal Gecse Hugó és a kanadai Mike Danton sem. Utóbbi játékossal a klub közös megegyezés alapján felbontotta a szerződését. Az orosz játékossal, Svidkijjel, folynak a tárgyalások a folytatást illetően. Az ő esetében későbbre várható döntés.

„Egyik legnehezebb kiszállásunk következik. Fontos, hogy ne vegyük félvállról az Újpest elleni mérkőzést. Létfontosságú a győzelem ellenük, hogy önbizalommal teli vághassunk neki a még fontosabb két mérkőzésnek Miskolc és Érsekújvár ellen. Minimum hat pontot kell szerezzünk, hogy életbe tartsuk a reményeinket. De könnyen meglehet, hogy ez sem lesz elég. Egy pár játékosunk kisebb betegséggel küszködik, reméljük a mérkőzés kezdetéig mindenki szászázalékos lesz” – nyilatkozta Gál Sándor a HSC Csíkszereda trénere.

A HSC Csíkszereda meccsei a hosszú hétvégén:

2014.01.24. péntek 18:00 UTE - HSC Csíkszereda
2014.01.26. vasárnap 18:00 Miskolci Jegesmedvék - HSC Csíkszereda