HSC: Nehéz kiszállás előtt a csapat

2013.12.05. 12:37 |
Hat meccses győzelmi sorozatban van a HSC Csíkszereda együttese.

Hat meccses győzelmi sorozatban van a HSC Csíkszereda együttese, aminek köszönhetően a hatodik helyről feljött a másodikra a jégkorong MOL Ligában. Ezt a remek sorozatot szeretné folytatni a gárda a hétvégi kiszálláson is.

hsc

Újabb idegenbeli túrára indult a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata szerda késő este. Gál Sándor tanítványai sorrendben a HC Érsekújvárral, a dunaújvárosi Dab.Doclerrel, illetve az Újpesti TE-vel fog megmérkőzni.

A Csíkszereda ismét erősítette csapatát, a 92 NHL meccset a háta mögött tudó kanadai Mike Danton valószínűleg pályára lép Érsekújváron.

Az Érsekújvárral szemben pozitív a csíki csapat mérlege, hiszen az eddig lejátszott három mérkőzés során a kilenc játékban levő pontból nyolcat megszereztek Gál Sándor tanítványai. Az egy „elvesztett” pont Érsekújváron maradt, a 4–3-as szétlövések után megnyert találkozó végén.

A Dunaújvárossal már negatív a mérleg. A HSC itt a 12 pontból „csupán” négyet szerzett meg. Sőt Dunaújvárosban még pontot sem sikerült szereznie.

Hétfőn este a Megyeri úton lép pályára a HSC, ahol eddig két szoros mérkőzést játszott a házigazdával. Igaz mindkét alkalommal a maximális pontszámmal távozott a csapat.

„Jó sorozat van a hátunk mögött, amit szeretnénk folytatni. Újabb három kőkemény mérkőzésünk lesz. A maximális pontszám megszerzése érdekében utazunk, de elégedettek lennénk az 5-6 pont megszerzésével is, csakúgy mint legutóbb. A csapatba jó a hangulat. Most jött egy új játékos, akinek a helyét reméljük minél hamarabb megkapjuk, hogy igazán erősítésnek számítson. A sérültek közül – Stanislav Kozuch, Molnár Zsombor és Tranca Daniel – senki nem épült fel, sőt, hozzájuk csatlakozott Flinta Botond, aki nem is utazott el a csapattal.” – mondta Antal Előd a HSC Csíkszereda másodedzője.

A HSC Csíkszereda meccsei a hosszú hétvégén:

2013.12.06 péntek 18:00 HC Nové Zámky - HSC Csíkszereda
2013.12.08 vasárnap 18:00 Dab.Docler - HSC Csíkszereda