Hosszas tanácskozás a MOL Liga-ülésen

2015.06.30. 15:24 |

Szőke Álmos levezette első ülését ligaelnökként, amelyen a Román Jégkorong Szövetség frissen megválasztott elnöke, Mihai Covaliu is részt vett.

Az ülésen több kérdés is felmerült a liga és a két nemzeti szövetség alá-fölérendeltségi viszonyával kapcsolatban mikor az RJSZ elnöke felvetette, szeretné, ha a HSC és a Brassó csapatán kívül két másik romániai együttes, a Steaua és a Galac is csatlakozhatna már idén. Az előterjesztés már csak azért is problémás, mert a MOL Liga 2015-2016-os szezonjára június 19-én lejárt a nevezési határidő. Így Mihai Covaliu elsődleges kérése arra irányult, a liga abban döntsön, hajlandó-e két héttel meghosszabbítani a nevezési időszakot. A tagok többsége viszont a 2015-2016-os szezon közelsége miatt ellene szavazott, javasolván, hogy erre a kérdésre a jövő idényben térjenek vissza.

A következő napirendi pontban a Versenyszabályzaton belül a bajnokságok közötti átjátszás kérdését vitatták meg a klubok, amely idén a Fehérvár AV19 csapatát érinti. Ebben a kérdésben végül a tagok úgy szavaztak, a Fehérvár AV19 EBEL és MOL Liga keretét szét kell választani, és egy mérkőzésen maximum 5 fő játszhat a MOL Ligában az EBEL keretből. A lejátszók között viszont kizárólag magyar állampolgárságú játékos szerepelhet.

Ezt követően a mérkőzéskiírás tervezete került bemutatásra, mellyel kapcsolatban néhány kisebb észrevételt, javaslatot tettek a csapatok, így ezt később véglegesíti a Liga.

Az utolsó napirendi pontban kijelentette a Liga vezetősége, hogy a 2015-2016-os szezonban várhatóan nem indul el újra a Liga TV.

Döntés született továbbá arról is, hogy a 60 perces játékidőt követően döntetlen esetén nem 5, hanem 7 perces hosszabbításra kerül sor az alapszakaszban, az első gólig. A hosszabbításban a csapatok a 3. percet követő első játékmegszakítás után 3 a 3-ban folytatják a játékot.