Hosszabbításban nyert Káposztásmegyeren a GYHK

2023.11.24. 21:10 |

Kétgólos hátrányból állt talpra az Erste Liga-címvédő.

A kapukban Farkas Roland és a második Erste Liga-találkozóján jégre lépő Mag Dávid-Örs kezdtek. Az első öt perc csendesen csordogált, egy-egy lövés mindkét oldalon, de ekkor még nem alakult ki igazi helyzet. Egészen a 6. percig, ekkor Vincze Gergő lőtt a kapu elől, Farkas volt résen. Két perccel később Karppinent látták szabálytalannak a játékvezetők, magas bot miatt ült ki négy percre a finn légiós – nagy lehetőség a vendégek előtt. Vincze Péter korongszerzéséből Sylvestre találta magát ziccerben, megint Farkas védett. Majd Sylvestre újra veszélyeztetett – jobbról leadott kísérlete Farkasról elcsorgott a kapu mellett. Kihúzta a BJAHC. A 13. percben érkezett meg a hazai vezető gól: Viikilä kapu előtti keresztpasszát elsőre blokkolták, viszont második kísérlete bepattant Mag kapujába (0-1). A 16. percben Viikila lövését hárította Mag, az ismétlésből Schlekmann a kapuvasat zörgette meg. Vincze Gergő megmozdulása után érkezett az első vendég kiállítás. Egy kisebb bunyó is kialakult a gyergyói kispad előtt, aminek következtében, hosszas tanácskozás után Galohát kettő, Mesikamment négy percre büntették a játékvezetők. Beszorult a Gyergyó, sorra jöttek a helyzetek, és két másodperccel a harmad vége előtt Vorobjov passzából Ilja Culigin talált utat a kapuba (0-2).

Viikilä-vassal indult a második játékrész, a Gyergyó viszont góllal válaszolt: a támadó harmadban nyert fontos bulit a címvédő, amiből építve Sylvestre verte Farkast közelről (1-2). A 25. percben Karppinen éles keresztpasszából Nagy Krisztián tüzelt Magba. A 29. percben megint Nagy volt főszerepben – létszámfölényben vezette a BJAHC ellentámadását, de lövését könnyen fogta Mag. A magyar válogatott támadó még oda is ütött a kapusnak, két perc lett a jutalma. Hiába az előny, nem találta a kaput a Gyergyói HK. A 33. percben elcserélte magát a vendég gárda, Silló töltötte le a büntetést. Nem tudtak nyomást gyakorolni Pozsgaiék. Később Sándor-Székely forgott ügyesen kapura, Farkastól bravúr kellett. A 38. percben Sylvestre senkitől nem zavartatva fonákkal húzott kapu fölé. Egy perccel később már egyenlített az Erste Liga-címvédő: Sylvestre kapu mögül érkező lekészítését kis szerencsével Bodó továbbította a hálóba (2-2). Két gólos hazai vezetés az első harmadban, vendég egyenlítés a második játékrészben, döntetlennel vonultak szünetre a
csapatok.

Az utolsó felvonás első percében Schlekmann mehetett egy az egyben Magra, aki újabb fontos bravúrt mutatott be. A 44. percben Vincze Péter adta el kényes helyen a korongot amiből Galoha higgadtan találta meg Culigint a kapu előtt, aki nem hibázott – újra BJAHC-vezetés (2-3). Molnár ziccerben növelhette volna az előnyt, Mag védett. A 48. percben Szigeti buktatta Ságit, újabb kiállítás, de nem született gól. Tetszetős vendég játék után Bodó közeli kísérletét hárította csodás mozdulattal Farkas – közel volt az egyenlítés. Az utolsó öt percre fordulva többször is beszorult kapuja elé a hazai csapat, de Farkasék állták a sarat. Az 56. percben elképesztő kavarodásban, a gólvonal előtt táncolt a korong másodpercekig, már Farkas is verve volt, de valahogy kipiszkálták Sándor-Székelyék elől. A játék késleltetése miatt kapott két percet a BJAHC, nagy lehetőség nyílt a Gyergyói HK előtt. A kiállítás utolsó másodperceiben Tóth Gergely testén csorgott végig a korong, a legszemfülesebbnek pedig Jalonen bizonyult, egyből lőtt Farkas kapujába (3-3). Hosszabbítás következett, ahol Fejes Nándor szökött meg egyedül és szépen verte Farkast, így a Gyergyó 4-3-ra győzött.

A Gyergyó javított a tegnapi UTE elleni vereség után és értékes győzelmet szerzett. A BJAHC majd vasárnap, hazai jégen javíthat a Csíkszereda ellen, Szilassy Zoltán csapatának a Ferencváros következik.

BJAHC–Gyergyói HK 3-4 (2-0, 0-2, 1-1, 0-1)

Kangyal Balázs vezetőedző, BJAHC:

"A mai mérkőzésünk már reggel kezdődött, az edzésen. Csak hasonlókat tudok mondani, mint most, meccs után, hogy miért nem érdemeltünk meg még egy pontot sem. Nem a játék képe alapján, mert simán nyerhettünk volna, minden további nélkül. Ha a helyzeteinket értékesítjük, még nagyobb nyomást teszünk rájuk.... még lehetett volna egy könnyű meccs is, tényleg, őszintén így gondolom. De az élet igazságos, és azért aki a hokiban az egóját minden fölé helyezi és bizonyos dolgokra nem hajlandó, nem képes tenni a többiért, aki ott ül vele az öltözőben, akkor ezt érdemli. És mi tulajdonképpen ma ezt érdemeltük. Az, hogy közel voltunk a három ponthoz, az csak azért volt, mert én még ilyen gyengén nem láttam játszani a Gyergyót. Ez lehetett azért is főleg, mert sok volt a hiányzójuk, a sérültjük, az eltiltottjuk, bár a cserekapus nagyon ügyesen védett. De nekünk korábban mindig kapaszkodni kellett a Gyergyó után. Itt könnyen lehetett volna három pontunk, de nem érdemeltünk egy felet sem."

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK:

"Ez nagyon fontos győzelem volt. Vereségből jöttünk Újpestről, ahol kimondottan jól jégkorongoztunk és magunknak köszönhettük és a kiállításoknak, hogy veszítettünk. Szerettük volna azt az öt az ötös játékot átmenteni, részben sikerült. Ugye Rasmus hiányzik, tegnap elveszítettük Demeter Arnit is, a harmadik számú kapusunk - akinek ha jól tudom, ez volt az első Erste Liga meccse - a végén egészen káprázatos védéseket is bemutatott, gratulálok neki, sokat segített nekünk nagyon, büszke lehet a teljesítményére és arra, hogy így játszott. Azt gondolom egyébként, hogy egy kemény munka eredménye ez a győzelem. Null kettőből visszajöttünk, nem úgy játszottunk ahogy tegnap, ahogy szerettünk volna, de megtaláltuk az utat a győzelemhez, volt szívünk, volt akaratunk, a kondíciónk az legendásan jó, tehát azt gondolom, hogy a két pontra rászolgáltunk, mert nagyon keményen dolgoztunk az egész meccsen, annak ellenére, hogy rövid volt a padunk ma."