Hosszabbítás döntött a Tüskecsarnokban és Fehérváron is

2016.10.09. 22:54 |
Az idei ligaújoncok remekeltek a hétvégén, Galac számára ugyan nem ez volt az első győzelem a pontvadászatban, de kétségtelenül történelminek számít, hogy a MAC hazai pályáján győzni tudott. A Fehérvári Titánok  az FTC-vel folytattak szoros csatát a Raktár utcában, itt viszont a házigazdának sikerült megszerezni az aranygólt.

Fehérvári Titánok – Ferencvárosi TC 3-2 hu. (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

A mérkőzés elején egyből felpörögtek az események, a 3. percben Gágyor révén az FTC megszerezte a vezetést, majd másfél perc múlva Vincze Péter egyenlített. Újabb bő két percre rá Tender találatával újra a zöld-fehéreknél volt az előny. A folytatásban Lemay és Sevela teljesítménye feljavult, gólt már csak utóbbi kapott. A 28. percben Reisz Áron egalizált, és mivel a rendes játékidő nem hozott több gólt, hosszabbításra került sor. A túlórában megint villant egyet Reisz, így a Titánok 3-2-es sikernek örülhettek az FTC ellen. Mivel a Brassó szombaton legyőzte a fehérvári fiatalokat, a ferencvárosiak viszont nem, a kék-sárgák megtartották 3. helyüket a tabellán.

Kóger István, Fehérvári Titánok: - Rengeteget dolgoztunk a győzelemért, a harmadik harmadra viszont nagyon sok olyan hibát vétettünk, amivel lehetőséget adtunk az ellenfélnek, hogy behúzza ezt a mérkőzést, mint ahogy jó néhány ilyen partit elvesztettünk már. Ezért is nagyon örülök a hosszabbításos győzelemnek, mert ez egy kicsit karaktert ad nekünk, egy kicsit még jobban átlátjuk, átérezzük, hogy milyen fontos az, hogy egy bizonyos szituációban hogy döntök. A végjátékban nem tehetek meg olyat, mint egyébként a mérkőzés közepén még talán igen. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni. A Ferencváros nagyon jól összerakott csapat, jó ütemű idegenlégiósokkal, ezért azt gondolom, hogy külön értéke van a győzelemnek. Most már látjuk, hogy meg tudtunk verni egy tavalyi bajnokot, egy Miskolcot, egy Debrecent és a Ferencvárost is megvertünk, akik pedig a bajnokságban nagyon megerősödtek. Erősítést és hitet kell adjon a csapatnak, hogy azok a szoros mérkőzések, amik eddig nem a mi oldalunkra dőltek, behúzhatóak számunkra.

Greg Lindqvist, FTC: - Úgy látom, sokkal több nagy helyzetünk volt, csak a harmadik harmadban volt 4-5 olyan helyzetünk, amiből gólt kellett volna szereznünk, és ha nem szerzel gólt, akkor kapni fogsz. Ha ennyi szólót és 2 az 1 elleni helyzetet hibázol, az megbosszulja magát. Szereztünk 1 pontot, ami jobb, mint ha semennyit sem kaptunk volna, de úgy gondolom, hogy 3 pontot érdemeltünk volna.

MAC Budapest – CSM Dunarea Galati 3-4 hu. (0-1, 2-1, 1-1, 0-1)

Meglepte ellenfelét a román bajnoki címvédő, aki az első kiállításából gólt szerzett Lőrincz Levente révén. A MAC jelentősen aktívabb volt mint ellenfele, azonban Lakosil kapus vezényletével jól állták a sarat a galaciak, pedig további két kiállítást is ki kellett védekezniük. A második harmad elején tovább szaporodtak a gondok a MAC háza táján, hiszen Irimia egyéni akcióból duplázta meg az előnyt. A mérkőzés felénél aztán fél perc alatt sikerült kiegyenlíteni. Előbb Durkech késleltetett kiállítása alatt Terbócs, majd Jubinville talált be a galaci hálóba. Sokáig nem esett újabb gól, ez idő alatt a galaciak kihagytak egy másfél perces kettős emberelőnyt is, de a MAC sem jeleskedett emberelőnyben. A rendes játékidő utolsó 5 percében aztán felgyorsultak az események. Előbb a Galati került hamar kettős emberelőnybe, amelyet Rastislav Gaspar ki is használt, majd a MAC jutott egy utolsó esélyhez. Ebből 41 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Jubinville-nek sikerült kiegyenlítenie, hosszabbításra mentve egy olyan mérkőzést, amelyen sokkal többet kísérletezett a góllövéssel a MAC, mint ellenfele. A 3 a 3 elleni hosszabbításban viszont ismét a vendégek voltak ügyesebbek s szerencsésebbek, a 62. perc végén Bushbacher szerezte meg a győztes találatot. A MAC támadójátéka az elmúlt 2 mérkőzéshez hasonlóan továbbra is döcög, a Galati viszont máris elmondhatja, hogy sikeres túrán van túl, hiszen kettőből kétszer nyert, és hétfőn még tovább javíthatja a mérleget.

Majoross Gergely, MAC Budapest: - Talán kereshetnénk kifogást, hogy miért alakult ilyen borzalmasan ez a hétvége, hogy tudtunk elveszíteni két ilyen mérkőzést amelynek ilyen volt a képe, de mi nem ez a csapat vagyunk. Azt hiszem, végig kell gondolnunk, hogy mi történt velünk az elmúlt időszakban és biztos vagyok benne, hogy ezt a mérkőzést és a péntekit sem a meccsnapokon veszítettük el, hanem az előtte lévő néhány napban, hétben, amikor a kiváló szériánknak köszönhetően kicsit talán könnyelműbbé váltunk, kicsit talán elkényelmesedtünk és talán azt is mondhatjuk, hogy helyenként rossz úton jártunk. Ennek ez lett a következménye. Én azt hiszem ez kellően nagy sokk mindannyiunknak, mindannyian el fogunk gondolkozni azon mit kell másképp csinálnunk. Bízom benne, hogy az összes résztvevő úgy fog erre reagálni, ahogy profi sportolóhoz illik és hamar kilábalunk ebből amiben most vagyunk.