Hosszabbítás Debrecenben

2021.12.26. 22:42 |

Az UTE Benk András góljával nyert a karácsonyi mérkőzésen.

DEAC-UTE 5-6 (2-3, 2-2, 1-0, 0-1), hosszabbítás után

A vendégek gyorsan előnybe kerültek Suter révén, de a DEAC másodpercek múlva egyenlített, Berta egy kipattanót lőtt be. Az UTE Just találatával újra vezetett, majd Suter volt újra eredményes szép egyéni akcióból. A harmad végén Spirko csökkentette a különbséget.

A második harmad első felében tovább fokozta a tempót az UTE, hibára kényszerítette a hazaiakat, és 5-2-re meglépett Coatta és Just góljával. A debreceniek nem adták fel, emberelőnyben Kloz eszmélt jól egy lecsorgó korongra, aztán Kulesov is betalált.

Az utolsó felvonásban az egyenlítés is összejött a nagyot küzdő DEAC-nek, emberelőnyben Kulesov volt eredményes.

A ráadásban az UTE került fórba, és Benk közelről belőtte a győztes találatot.

Nyilatkozat

György József, vezetőedző, DEAC: „Örülök, hogy jó mérkőzést játszottunk, a közönséget kiszolgáltuk, a plusz pontnak még jobban örülnék. Nagy fegyvertény volt egyenlíteni háromgólos hátrányból – csodának nem nevezném, mert a játékunkban benne volt. A srácok nagyot melóztak a döntetlenért. A második harmad első nyolc percében odaszegeztük az ellenfelet a kapujához, de mi kaptunk gólokat. Aztán feljöttünk, de lőttünk kapuvasat, az üreskaput kihagytuk. A harmadik harmadban az UTE megint ránk jött, azt átvészeltük, és tudtunk is egyenlíteni. A hosszabbításban a kiállítás megpecsételte a meccs végkimenetélt. Úgy látom, hogy jó úton haladunk, persze van még min csiszolni a játékon. Levonjuk a következtetéseket, és megpróbálunk építkezni tovább.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „A nézők biztosan jól szórakoztak, mi, edzők annyira nem. Olyan meccs volt, amilyenre számítottunk, a végletekig kiélezett. Megdolgoztunk a gólokért, szép találatokat szereztünk, kidolgozott figurák után, viszont sok gólt ajándékba adtunk, mert nem voltunk elég határozottak a kapunk előtt. Hamarabb is eldőlhetett volna a javunkra, ha fegyelmezettebben játszunk.”