Héthetes nyeretlenségi sorozatot tört meg a DAB

2023.01.06. 20:35 |

Nem adott lendületet az Újpestnek a Fradi búcsúztatása a Magyar Kupából, a szerdai derbi után ugyanis a pénteki Erste Liga-mérkőzésén vesztesen hagyta el a jeget. A Dunaújvárosi Acélbikák 4–2-re nyertek hazai jégen.

Az első harmadban mindkét oldalon akadtak helyzetek, a Dunaújvárosi Acélbikák hazai jégen igyekeztek irányítani a mérkőzést, s valóban több lehetőségük akadt a vezetés megszerzésére. Azonban hiába kerültek többször is ziccerbe, először a kapuvas mentett, majd az üres kaput nem sikerült bevenni, vagy védett Monostori. Az újpestiek lábában talán még benne volt a szerdai, FTC elleni kupanegyeddöntő, a a hazaiak viszont az első harmadban ebből nem tudtak előnyt kovácsolni, a felek 0–0-val mentek az öltözőbe.

A második játékrészből két perc sem telt el, amikor már 1–1-et mutatott az eredményjelző. Először Somogyi adta be szélről a korongot középre, Mihalik remek tempóban ért bele, s ezzel megszerezte a vezetést a DAB-nak. Azt azonban egy percig sem birtokolták, miután nem tudtak felszabadítani a kapujuk előtt, Németh Attila pedig szemfülesen a hálóba lőtt. Az újpestiek azonban nem hagyták, hogy az újvárosiak ettől összezuhanjanak: Monostori dédelgette a kapuja mögött a korongot, Kmec elvette tőle, Dézsi Bencéhez passzolt, akinek nem volt más dolga, mint belőni azt az üresen tátongó kapuba. A 34. percben Dézsi az előkészítésből vette ki a részét, méghozzá egy kiváló passzal, amely után Pinczés talált az újpesti kapuba.

3–1-es dunaújvárosi vezetéssel indult a harmadik harmad, amelyre nagy elánnal jött ki az Újpest, de hiába voltak meg a helyzetei, került emberelőnybe, nem tudott faragni a hátrányból. Sőt, a 49. percben Embrich lőtte a kipattanót a hálóba, s ezzel már 4–1-re vezettek a hazaiak. A vendégek a meccs végén még vezettek egy eredményes kontrát: Kiss Patrik és Shirley ment el kettő az egyben, előbbi jegyezte a passzt, utóbbi a gólt. Az Újpest még kért egy időt a hátralévő bő egy percre, de több helyzet már nem adódott, így 4–2-re nyert a DAB.

A Dunaújváros mintegy hét hetes nyeretlenségi sorozatot tört meg, hiszen legutóbb november 20-án nyert meccset az Erste Ligában.