Hatékonyabb volt a Fehérvár

2017.12.22. 23:07 |

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata hazai közönség előtt kapott ki 5-3-ra Fehérvári Titánoktól az Erste Ligában.

A Dunaújváros nem kezdte jól a megyei rangadót, az összeszedettebb fehérváriak a 8. percre kétgólos előnybe kerültek Mazzag Dániel és Derek Schoenmakers góljával. A DAB is rákapcsolt, és Becze Tihamér révén a 11. percben szépített. A hazaiak jóval többször próbálkoztak, de Gyenes Dávid jól védett.

A második felvonás elején hiába kezdett nagyobb tempóban a DAB, Szabó Bence lövése alaposan meglepte Duschek Dávidot, így újra kétgólos hátrányban találta magát az újvárosi együttes. Lehetőség volt is a felzárkózásra, mert előbb Hári Norbert, majd Hugo Turcotte vezethetett szólót, ám a lehetőségek kimaradtak. A Titánok pedig büntettek: a hajrában egy lecsorgó korongot Schoenmakers lőtt be.

A záró harmadban ugyan igyekezett a házigazda, de továbbra is sok volt a hiba a játékában, így a fehérváriak biztosan őrizték előnyüket. A 48. percben Becze emberhátrányos találata után újra meccsben volt a DAB, de az 55. percben Mazzag szintén hátrányból lőtt gólt, ami eldöntötte a meccset. A hajrára lehozta kapusát Jason Morgan, és Becze harmadik gólját is megszerezte, de ünnepelni nem volt oka, hiszen csapata kikapott a kevesebb hibával, s hatékonyabban játszó Fehérvártól.

A Titánok csapata két vereség után javított, és első megyei rangadójukat nyerte meg idén. A DAB-nak a hosszú győzelmi sorozat után ez volt egymás után a második veresége, de továbbra is a harmadik helyen áll.

Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvári Titánok 3-5 (1-2, 0-2, 2-1)

Nyilatkozat

Jason Morgan, Dunaújváros: „A koncentrációnk hiánya okozta ma este a vesztünket. A fiúk már a bemelegítés alatt túlságosan lazának tűntek - valószínűleg ez a karácsonyi szünetnek is köszönhető volt. Az ellenfél kapusa, akivel korábban dolgoztam együtt, nagyon összeszedett volt, hiába volt tucatnyi kidolgozott helyzetünk és szólónk, valahol mindig hiba került a gépezetbe.”

Kóger István, Fehérvár: „Igyekeztünk a védekezésre alapozni és minél eredményesebben kihasználni a lehetőségeinket. Több meccsünk volt, ami a nüanszokon ment el, most megpróbáltuk kijavítani az apró hibákat, ami sikerült is. Szerencsére végig koncentráltan játszottunk - ennek köszönhetjük a három pontot.”