Hat gólt ütött és lendületben a DEAC

2023.12.27. 14:15 |

A debreceniek 4-0-s középső harmadukkal magabiztos győzelmet arattak, Szmirnov duplázott.

A hazaiaknál hiányzott Mihalik Gergő, viszont ott volt Molnár Dávid, a vendégeknél Szirányi Bence nem került nevezésre, így a fiatalabbik Razumnyak fivér került vissza a negyedik sorba. A debreceni kaput Hetényi, a miskolcit Voris védte.

A teltházas Debreceni Jégcsarnokban működésképtelen eredményjelző fogadta a nagyérdeműt, a helyi műsorközlő minden játékmegállításnál ismertette a játékrészből hátralévő időt. Az első percében Usnyev állt ki két percre, a fórból Szathmáry lőtt kapuvasat, majd Razumnyak helyzeténél védett nagyot Hetényi. A kiegészülést követően Vasziljev emelt fölé a túloldalon, majd újabb Jegesmedve-fór következett egy rossz DEAC-csere miatt. A vendégek ebből az emberelőnyből is csak kapuvasig jutottak, Esteves találta el a felső vasat. Ami nem ment az egyik oldalon, sikerült a másikon: az első hazai emberelőny során Kloz tüzelt a kékről, a Vorisról lepattantó korongot Szmirnov piszkálta be, 1-0. Az agilisan játszó Kozma Ferenc Jegor Razumnyakot intette be a hintába, egyéni akciója végén Voris volt a végállomás. A 15. percben Berdnyikov fülelte le a korongot a támadó harmadban, zseniálisan tálalt Páterka elé, aki közelről mattolta Hetényit, 1-1. Igazságos döntetlennel mehettek első pihenőjükre a csapatok.

A második játékrész álomszerűen alakult a debreceniek számára. Előbb a 28. percben kihasználta második emberelőnyét is Vaszjunyin együttese: Novotny lövésébe a duplázó Szmirnov szúrt bele a kapu előtt, 2-1. A DVTK is próbálkozhatott speciális játékával, Hetényi vezetésével kihúzta a DEAC. A 34. percben Krollis szánta lövésre magát a kékvonalról, a korong mindenki mellett elsuhanva a hosszúba vágódott, 3-1. Két perccel később Hári Norbert egész pályás indítással ugratta ki Molnár Dávidot, a csapatkapitány higgadtan értékesítette a ziccert, 4-1. A miskolci rémálom itt még nem ért véget, harmadik emberelőnyét is értékesítette a Debrecen: Mihalik félfordulatból centerezett, a korong Szathmáry korcsolyájáról a kapuba csúszott, 5-1.

A második szünetben kapust cseréltek a vendégek, Praták érkezett a vasak közé. A harmadik harmadra átnyúló miskolci kiállítás kihasználatlanul maradt, negyedszerre már jól védekezett a DVTK védelem. A miskolci együttes hiába ment előre, nem találta a fogást Dobmayeréken, az 50. percben pedig jött a debreceni slusszpoén: Koblar keresztpasszát Rétfalvi varrta fel a vas érintésével, 6-1. A folytatásban kimaradt egy újabb miskolci emberelőny, majd Hetényi folytatta bravúros teljesítményét, végül egy kapott góllal hozta le a mérkőzést.

Győzelmével a DEAC megerősítette nyolcadik helyét a tabellán, legközelebb pénteken játszik, amikor az éllovas FTC érkezik a Hajdúságba. Az ötödik helyen maradó DVTK csütörtökön a Csíkszeredát látja vendégül.

DEAC-DVTK Jegesmedvék 6-1 (1-1, 4-0, 1-0)

Steve Kasper vezetőedző, DVTK:

„Erős első harmadunk volt, de nem használtuk ki a helyzeteinket. Ha sok ilyen helyzeted van, de nem használod ki és az ellenfélnek hagyod, hogy rád jöjjenek, akkor ők ki fogják használni. Ahogy mondtam, nehéz időszakunk vagyunk túl. Kemény leckéket kaptunk mostanában. A mai egy volt közülük.”

Artyom Vaszjunyin vezetőedző, DEAC:

„Az első harmadban sem volt nagy baj. Azt kaptuk, amire számítottunk. Kicsit fel kellett pörögnünk. Több kapura lövés, kicsi agresszivitás kellett. Sikerült is. Szép gólokat sikerült ütnünk.”