Háromgólos hátrányból nyert a MAC HKB

2021.10.30. 20:28 |

Tovább tart a DVTK rossz szériája. Megszakadt a Tüskecsarnokban a Gyergyói HK győzelmi sorozata.

MAC HKB Újbuda-Gyergyói HK 5-4 (1-1, 2-3, 2-0)

Két kihasználatlanul hagyott fór után Gooch szerezte meg a hazaiaknak a vezetést, de két perc múlva Bodó egyenlített korábbi társai ellen. Izacky kapott 2+2 percet, és a büntetés végén, már a második harmad elején Vincze Péter betalált. A GYHK a meccs felén túl két gyors góllal 4-1-re ellépett, de Dansereau is gyorsan válaszolt, majd fórból Tóth Gergely volt eredményes, így az utolsó felvonásra egygólos vendégvezetéssel fordultak a felek.

Taktikus játékot hozott ez a harmad, mindkét csapat vigyázott arra, hogy ne hibázzon. Kiállítás már nem volt, a MAC HKB viszont fél percen belül így is megfordította a meccset: előbb a visszatérő Tóth Richárd, aztán Stevens talált be. Az utolsó másfél percre még lehívta kapusát Szilaasy Zoltán, de egyenlíteni nem tudott a GYHK.

A gyergyóiak nyolc győzelem után először kaptak ki, a MAC HKB harmadszor nyert egymás után. A két együttes között egy pont a különbség, igaz, az újbudaiak kevesebbet játszottak.

Nyilatkozat

Kangyal Balázs, vezetőedző, MAC HKB: „Az eleje nem egészen úgy indult, ahogy szerettük volna, aztán egész jó dolgok történtek. Kaptuk azokat a gólokat, óriási hibákat követtünk el, és sokkal jobban játszott abban a periódusban a Gyergyó. Ez meg is látszott az eredményen. Utána történt valami, előhúztunk valamit a tarsolyból. Én azt mondom, hogy valahogy elkezdtünk dolgozni, együtt, közösen és végigtekertük a maradék időt, ami még volt. Ez most arra volt elég, hogy nyerjünk egy góllal. Az előző meccsen szerintem jobban játszottunk, amikor kikaptunk a büntetőkkel, mint most, de most valami olyan maradandót alkottunk, ami ennek a szezonnak a legkedvesebb pillanata volt számomra, és az eddig elvégzett munkának egy visszaigazolása, úgyhogy tiszta szívemből gratulálok a játékosaimnak.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: „A mérkőzésben egy fordulat volt, az ellenfél vissza tudott jönni 4-1-ről, megérdemelten. Sajnos ott 4-1-nél azt a maradék időt nagyon kényelmesen oldottuk meg, és egyre szűkült a harmadik harmad végén, levettük a gázról a lábunkat, az ellenfél nem, nyomta tovább. Megérdemelten kiegyenlített, majd meg is szerezte a győztes gólt. Nagy tanulság, hogy 4-1-nél is ugyanolyan feszesen kell tovább hokizni, ahogy addig tettük. Kevesebb helyzetből eredményesebbek voltunk, mint az ellenfél, dolgoztunk, és azt hittük, hogy ez eldőlt. Ma sajnos erre szolgáltunk rá, mert elkényelmesedtünk. Egész más volt a frekvenciája a játékunknak az 5. bekapott gól után. Elképzelhető, hogy a 9 győzelem hozta ezt, hogy "majd úgyis megoldjuk", hiszen majdnem egy hónapja nem kaptunk ki. Ez benne van, jó tanulás volt, egy jó csapattól kaptunk ki, úgyhogy gratulálok, mert megdolgozott érte. Mi pedig gyakorolunk hétfőre.”

DVTK Jegesmedvék-DEAC 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

A DVTK-ban ezúttal debütált az orosz Szmirnov. A miskolci csapat volt valamivel aktívabb az első harmadban, de Hetényi jól védett. Aztán Walker büntetőből sem tudott gólt szerezni. A DEAC is kezdett magára találni, de egészen az 50. percig nem született gól. Akkor Turcotte fórban a kaput megkerülve szerezte meg a vendégeknek a vezetést. A hajrában igyekezett a DVTK, a kapust is levitték, de egyenlítés helyett Spirko üreskapus góllal zárta le a meccset.

A Jegesmedvék egész októberben nem tudtak győzni, sorozatban 11 vereségnél járnak.

Nyilatkozat

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Csak magamat tudom ismételni, ha nem lövünk gólt, nem fogunk meccset nyerni! Ennél többet a győzelemért, a játék tekintetében egyszerűen már nem tudunk tenni. Gólt kell lőni, a helyzeteink megvannak, a játékelemek minden tekintetében felülmúljuk az ellenfeleinket legtöbbször, de egész egyszerűen ez a gól valamilyen oknál fogva nem jön össze.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „A meccs előtt tisztában voltunk azzal, hogy egy nagyon nehéz találkozó vár ránk, mivel Dalecky és Kloz sem állt a rendelkezésünkre. Minden tőlünk telhetőt megtettünk és jól védekeztünk. Zoli nagyszerű munkát végzett ma, elől pedig a megfelelő pillanatban szereztük az emberelőnyös gólt, majd sikerült még egyet szerezni. Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a meccset és megszereztük a vele járó három pontot. Remélem, hogy a srácok átérzik, hogy milyen győztesnek lenni.”