Háromból kétszer képernyőn a Jegesmedvék

2013.10.10. 19:36 |
A DAB, az Érsekújvár és a Ferencváros következik.

Erőltetett menet vár a Miskolci Jegesmedvékre a hétvégén, hiszen négy nap alatt három igen kemény meccs vár rájuk: a Dab.Docler, a HC Nové Zámky és a Ferencváros ellen is jégre lépnek. A pénteki és a hétfői mérkőzéseket a DIGI Sport élőben közvetíti.

mis

Az előző fordulókban a Brassót és az Újpestet verte a miskolci gárda.

Mayer Péter ideiglenes vezetőedző szerint maximálisan koncentráltak a játékosai: "Úgy gondolom, hogy a Brassó ellen kicsit összeszedettebb volt a csapat, mint a korábbi mérkőzéseken. Mindenki maximálisan koncentrált, és ez jó teljesítményt eredményezett. Az Újpest ellen mentálisan kicsit gyengébben kezdtünk, utána viszont már nem volt gond. Ezzel kapcsolatban nincs hiányérzetem, a 4-1-ért is három pont jár, csakúgy, mint egy gólzáporos győzelemért. Az igazi vízválasztó szerintem a mostani hétvége lesz. Meglátjuk, hogy a múlt heti sikerek fellángolás eredményei voltak-e, vagy tényleg sikerült rendet tennünk a fejekben. Mindenki nagyon várja a mérkőzéseket, amit én jó jelnek tartok."

Pénteken a címvédő Dab.Docler érkezik a Miskolci Jégcsarnokba, a mérkőzést a DIGI Sprot élőben közvetíti.

"Én ezt a hosszú hétvégét egy csomagként kezelem - mondta Mayer Péter. - Úgy kell játszanunk, hogy a csapat, a játékosok energiakészlete végig kitartson, azaz a legegyszerűbb megoldásokat kell választani. A Dunaújváros ugyanúgy négy sorral megy, mint mi, ezért szerintem az dönt majd, hogy az adott pillanatban ki választ jó megoldást. Ugyancsak lényeges lesz a kapusteljesítmény, valamint az emberelőnyös, és -hátrányos szituációk megoldása, ezeket gyakoroltuk is az elmúlt napokban. Sikerült most összerakni a sorokat, mindenki tudja a feladatát.Mindenki egészséges, a rendelkezésemre áll, ami a szezon ezen időszakában nagy szó, és ez a klub kitűnő egészségügyi hátterének, az itt dolgozó szakembereknek köszönhető."

Vasárnap az Érsekújvárt fogadják a Macik.
Mayer Péter ismét nehéz meccsre számít: "Az Érsekújvár kitűnő csapat, rengeteg válogatott játékossal, akik nagyon sokat tudnak a hokiról. Igyekeztem olyan taktikát, játékot kidolgozni arra a meccsre, amely sokkal jobban fekszik nekünk, mint ellenfelünknek. Rájuk kell kényszeríteni az akaratunkat, irányítani a játékot, de közben figyelni a kontráikra, mert abban nagyon erősek. Lényeges lesz, hogy a csatáraink hogyan oldják meg védekező feladataikat."

A hosszú hétvégén a sorban az utolsó a hétfői budapesti vendégjáték lesz a Ferencváros ellen.
"A Fradinak ugyanolyan kemény hétvégéje lesz, mint nekünk, ott az dönthet, kinek mennyi energiája marad - sakkozott a tréner. - A zöld-fehérek jó csapatot alkotnak az idén, az utolsó pillanatig hajtanak, így nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük.

A Miskolci Jegesmedvék meccsei a hosszú hétvégén

2013.10.11 péntek 18:30 Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler DIGI Sport
2013.10.13 vasárnap 18:00 Miskolci Jegesmedvék - HC Nové Zámky
2013.10.13 hétfő 18:30 Ferencváros Bp ESMTK - Miskolci Jegesmedvék DIGI Sport