Győzelemmel tisztelegtek Ocskay emléke előtt

2013.09.01. 22:26 |
A Sapa Fehérvár AV19 nyerte meg az ifj. Ocskay Gábor Emléktornát.

Izgalmas döntőt vívott, és a győzelmet is megszerezte a Fehérvár az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán. Szombaton 4-1-re lemosta az Olimpija Ljubljanát, vasárnap pedig a HC Ambri-Piotta ellen besöpörte az aranyérmet is.

Teltház várta a döntőt az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol senkinek sem kellett csalódnia. Az első meccsen szombaton az Olimpija Ljubljanát verte 4-1-re magabiztosan a csapat, Sikorcin, Németh, Hetényi és Naglich találtak be az ellenfél kapujába. Mivel a HC Ambri-Piotta 5-0-ra verte az angol Sheffield Steelers csapatát, így a döntőben a Fehérvár ellenfele a svájci gárda lett.

Az aranyéremért való küzdelem nagyon szoros meccset hozott, egészen a harmadik harmadig nyitott volt a mérkőzés. A meccs későbbi legjobbja, Colton Yellow Horn szerezte meg a vezetést, ám az Ambri egyenlíteni tudott. A második játékrészben a svájciak lőttek egy gólt, erre azonban a Fehérvár válaszolt, Gawryletz talált be. Az utolsó felvonásban előbb Yellow Horn, majd Banham volt eredményes, majd egy svájci szépítő találat után Yellow Horn adta meg a kegyelemdöfést egy üreskapus góllal, miután Banham nagyon spotszerűen átadta neki a lehetőséget. A Fehérvár 5-3-ra nyerte tehát a döntőt.

A Fehérvár ezzel a felkészülési időszakának lassan a végére ér, még egy hetük van a Znojmo elleni első EBEL meccsig.

Marty Raymond, vezetőedző, Sapa Fehérvár AV19 - "A meccs előtt beszéltünk róla, hogy az Ambri a favorit, hiszen egy nagyon jó ligából jött, de felül akartunk emelkedni a tiszteleten, és egy egyenrangú, jó meccset szerettünk volna játszani. A kulcs szerintem a jó csapatmunkában és a megfelelő sebességben volt, főleg a második harmadban kíválóan teljesítettek a srácok. Úgy gondolom, a fiatalok is jól vették az akadályt. Még sok dolgunk van, rengeteg részleten kell fejlesztenünk, sok tehetséges fiatal is a csapat tagja, de összességében elégedett vagyok a tornán nyújtott teljesítménnyel. Még határozottan szükségünk van arra az egy hétre az EBEL indulása előtt, kielemezzük majd a hétvégén becsúszott hibákat, és felkészülünk kicsit az ellenfelekből is. A fiatalokban nagy potenciál van, csak nem szabad abbahagyniuk az intenzív tanulást, de egyelőre tetszik, amit mutatnak. Lényeg, hogy pozitívak maradjanak, és minden téren profi legyen a hozzállásuk, nekünk pedig türelmesnek kell lennünk. A negyedik sorunk egyébként ma remekül ment."

Fotó: albavolanhockey.hu