Szép győzelemmel zárta a vb-t a női U18-as csapat

2023.01.15. 19:17 |

A magyar női ifjúsági válogatott hátrányból fordított, és 3-1-re nyert a házigazda olaszok ellen a divízió 1/A világbajnokság utolsó napján. A magyar együttes végül a negyedik lett.

A magyar női U18-as válogatott azzal a tudattal kezdte utolsó mérkőzését a ritteni divízió 1/A világbajnokságon, hogy ha győz, akkor még bronzérmes lehet – persze ehhez szükség lesz arra, hogy az esti találkozón a németek megverjék a francia csapatot -, míg a házigazda olaszoknak mindenképpen nyerniük kellett a feljutás esélyének megőrzéséhez. Szóval nagy volt a tét mindkét oldalon. A hazaiak kezdtek némileg aktívabban, és rögtön első emberelőnyüket kihasználták: Kornyilov Anna kiállítása után sokáig jól működött a bekkelés, de a 6. percben Fantin távoli lövése átcsúszott Révész Zsuzsa alatt. Rákapcsoltak a mieink is, és három perccel később egyenlítettek: nagyot küzdöttek a korongért az olasz kapu mögött, Pásztor Flóra szerezte meg, befordult, és közelről a rövidbe lőtt.Jó iramban folytatódott a meccs, egy ideig négy a négy ellen, az olasz büntetést követően Báhiczki-Tóth Boglárkát is kiküldték. Révész jó védéseket mutatott be, és közben sokszor okoztak veszélyes helyzeteket a mieink Girardi kapuja előtt, egy korong centikkel ment el Simon Viktória ütője előtt.

A második harmad magyar emberelőnnyel kezdődött, de igazi esemény nélkül pörgött le a két perc. A 24. percben viszont vezetéshez jutottak a mieink: Gondos Tamara és Mozolai Berta egy védőre vitte a korongot, a lendületes akciót utóbbi fejezte be nagyszerű lövéssel. Sőt, olasz kiállítás következett, de a legnagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott, egyedül léphetett ki a csatár, Révész már fekve nyúlt fel a korongért, hatalmas bravúrt bemutatva. A mieink lendületben maradtak, Kolozsvári Angelika és Polónyi Petra is bátran próbálkozott, aztán Gergely Dalma előtt adódott nagy helyzet. Az olaszok közel jártak az egyenlítéshez, Révészen már átperdült a korong, de pont megállt a gólvonal előtt. Véghelyi Dóra büntetését sikerült kihúzni, aztán a 37. percben egy késleltetett kiállítást használtak ki a mieink: Báhiczki-Tóth távoli lövésébe Gondos Tamara ért bele a kapu előtt.

A harmadik felvonásra kapust cseréltek az olaszok. Próbálkoztak felzárkózni a hazaiak, de a mieink okosan tartották a vezetést, sőt, az 51. percben emberelőnybe is kerültek. Révésznek volt dolga bőven, de magabiztosan védett. Az olaszok az 57. percben időt kértek, lehozták a kapust is, a magyarok azonban nagyot küzdve megőrizték a kétgólos előnyt, és győzelemmel zárták a vb-t.

A bronzéremről viszont lemaradtak a mieink, mivel az esti mérkőzésen a németek nem tudták a rendes játékidőben legyőzni a franciákat. Szétlövésben végül a franciák nyertek 2-1-re. Az első a német csapat lett, és ezzel feljutott az elitbe. Az olaszok végeztek a második helyen 9 ponttal, szintén 9 pontja lett a franciáknak, a magyar csapat pedig 8-cal zárt.