Gólzáporos szombat este

2016.10.01. 21:01 |

A MOL Liga szombati meccsnapján sem unatkozhattak a nézők, három találkozón összesen harminc gól született. A DVTK, Brassó és a MAC lőtt többet ellenfelénél.

SC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

A DVTK Jegesmedvék együttese címvédőhöz méltóan kezdett a találkozón, szó szerint állva hagyták a kék-fehéreket, nem feltétlenül a házigazdán múlott, hogy csak 1–0 volt az eredmény a nyitó harmad első felében. A harmad felétől kezdve mintha éledezni látszott volna a Sportklub és ez végül góllá is érett. A 14. percben Antal Zsombor pofozott be egy kipattanót.

A második felvonás csapkodósra sikeredett, ahol egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni. Mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek, de a hálóőrök jól végezték a dolgukat. Végül Ruczuj adta meg magát hamarabb: Tóth éles szögből csapta be. A játék képe viszont sokat nem változott, csak az indulatok szabadultak el, amely egy Péter Róbert-Vojtkó Mátyás párharcban csúcsosodott ki.

Az utolsó felvonásra újfent az első harmad elején látott miskolci csapat korcsolyázott ki, akik hét perc alatt pontot tettek a mérkőzés végére. Előbb Galanisz mattolta Ruczujt, majd Sakaris szólóból. Innentől kezdve a vendégek okos játékot mutattak és nem sok esélyt hagytak a felzárkózásra a Sportklubnak.

MESTERMÉRLEG

Tom McCarthy, SC Csíkszereda: - A mérkőzés nagy részében méltó ellenfelei voltunk Miskolcnak. Vannak viszont olyan bosszantó hibák a játékunkban, amelyek oda vezetnek, hogy egy adott periódusban azaz érzése az embernek, mintha dominálnának. Nem startolunk rá a korongokra, nem tesszük oda kellőképpen magunkat a játékhoz, rossz megoldásokat választunk. Sok apró hiba, illetve történés összeadódik, amely végül ezt okozza. Sokkal egyszerűbb játékot kéne játszani, ezzel ellentétbe az egyéni megoldásokat válasszuk. Sokkal nagyobb koncentráció kell az első perctől.

Douglas Bradley, DVTK Jegesmedvék: - Nem volt egy könnyű meccs, sőt ebben a bajnokságban egyik sem könnyű, minden pontért nagyon meg kell küzdeni. Így volt az ma is, hiszen egy végtelenül kemény ütközet volt, amely csak a harmadik harmadban dőlt el. Az első két harmadot követő szünetben megbeszéltük a fiúkkal, hogy sokkal pontosabb játékra van szükség, illetve kevesebb kiállítást kell összeszedjünk. Ennek volt az eredménye a két gól is.

ASC Corona Brasov – CSM Dunarea Galati 12-4 (2-2, 4-0, 6-2)

A harminc gólnak több mint fele Brassóban született, ahol két nap leforgása alatt másodjára mérkőzött meg a Corona és a Dunarea. Mivel ezek a találkozók a román bajnokságba is beszámítanak, Galac nem nevezhette légiós kapusát, ma is Popa kapott lehetőséget, míg Brassónál kevésbé volt rendkívüli, hogy Tőke védett. Az első harmad még egészen kiegyenlített volt, Nagy Csaba révén a házigazda szerzett vezetést, majd Rusnak és Bushbacher közreműködésében két gól is született, azaz fordított a galaci együttes. A szünet előtt viszont Mihály Árpád még ki tudott használni egy emberelőnyt, így 2-2-vel fordultak a második harmadra a felek.

A középső játékrész második felétől már egyértelműen a házigazda dominált, de a vezetést Tranca révén már az első percben visszaszerezte a Brassó. A harmad második felébe lépve Bíró Ottó és Balázs Zsombor talált be fél perc különbséggel, majd Nagy Csaba szerezte meg második gólját a meccsen.

Galati kapust cserélt a második szünetben, László Arnold váltotta Popát, majd a 42. perc elején gólt is szerzett a vendég együttes, de a folytatásban már kevéssé tudta érvényesíteni akaratát. Rawlyk, Mihály, Gliga, Molnár, Klempa és Balázs sorra betalált, majd Galac együttese az utolsó percben szépített még. Devecka már az 52. percben beálló Béres Szilárdnak talált be közvetlenül a dudaszó előtt.

MESTERMÉRLEG

Martin Lacroix, ASC Corona Brasov: – Nagyon tetszett a játékosaim hozzáállása, kettő-egyes hátrányban sem pánikoltak, mindenki végig nagyon pozitív volt. Örülök, hogy ilyen sokan betaláltak a csapatból, és a védelem is jól működött. A Galacon látszott, hogy fáradt, de ettől még mi egyszerűen és célratörően játszottunk – elégedett vagyok.

Marius Trandafir, CSM Dunarea Galati: – A második harmad után kijött rajtunk a nyolc nap alatt játszott hét meccs fáradtsága. Most hazamegyünk, kielemezzük a játékunkat, és felkészülünk a következő összecsapásokra. A végeredmény túlzó, nem tükrözi a realitást, azonos fizikai állapotban ez a meccs egészen máshogyan alakult volna – és ezt a soron következő mérkőzéseinken be is fogjuk bizonyítani.

MAC Budapest - HK Beograd 7-2 (1-1, 4-0, 2-1)

Mindkét együttes fiatal, hazai nevelésű kapussal futott neki a találkozónak, a MAC-nál zsinórban másodjára Arany Gergelyt küldte csatába az edzői stáb, míg a másik oldalon az az Arsenije Rankovic védett, aki korábban több MOL Liga meccsen is lehetőséget kapott. A kezdés a Beogradnak sikerült jobban, éppen három perc telt el a meccsből, amikor a gólerős Turcotte betalált, gólpasszt pedig Uros Bjelogric jegyzett, aki két évet játszott a MAC-ban, előtte pedig megfordult az UTE és a Vasas utánpótlásában is. A folytatásban már kézbe vette a kezdeményezést a házigazda, igaz, ez csak a harmad végén érett góllá, Jubinville volt eredményes.

A lendületét átmentette a második harmadra is a MAC, mindössze nyolc másodperc alatt talált be ismét az első sor. Az első gólhoz hasonlóan itt is Nagy Krisztián készített elő, majd Jubinville volt a befejező. A továbbiakban már-már menetrend szerint estek négy-öt percenként a hazai gólok. Előbb Day Chief lövette meg Nagy Krisztiánt, majd Jubinville Day Chief-et, végül utóbbi kettő cserélt szerepet, hogy négygólosra növelje a MAC előnyét.

A harmadik harmadra is megmaradt a MAC mezőnyfölénye, a játékrész elején a 91-es Jubinville egy újabb gólpasszal toldotta meg mesterhármasát, Nagy Gergő góljánál asszisztált és ezzel végül öt ponttal zárta a meccset, Day Chief ugyanekkor szerezte meg harmadik gólpasszát, azaz negyedik pontját a találkozón. Belgrád a 46. percben csökkentett hátrányán, amikor Vukicevic a balszélről lőtt Arany kapujába, de közelebb már nem tudott kerülni. Az ötgólos különbséget végül Könczei Áron állította vissza az utolsó percben. A MAC Budapest tehát magabiztos győzelemmel indította az októbert, ahol egész hónapban rózsaszínnel szigetelt hokiütőkkel játszanak majd a csapat tagjai, ezzel is felhívva a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.

MESTERMÉRLEG

Majoross Gergely, MAC Budapest: – A játék képe összességében nem felelt meg annak, amit én egy jégkorongmérkőzéstől várok. Nagy pozitívuma a meccsnek, hogy nem szedtünk össze sérülést, de minél hamarabb el kell felejtenünk ezt a mai találkozót.

Christer Dreberg, HK Beograd: – Mondanom sem kell, remekül kezdtük a találkozót, utána viszont nagyon leengedtünk. Balszerencsés volt, hogy a második harmadban szinte azonnal megszerezte a vezetést az ellenfél, mert utána már nem volt visszaút számunkra.