Gólpasszal és győzelemmel köszönt el Szcsasztlivij

2017.11.04. 00:48 |
A Csíkszeredai Sportklub lefékezte a Ferencvárost az Erste Ligában.

Megtelt a Vákár Lajos Műjégpálya a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros Erste Liga-mérkőzésre. Egyrészt azért, mert ez volt Pjotr Szcsasztlivij utolsó meccse, másrészt azért, mert két remek együttes harcára volt kilátás.

Erre pedig a felek sem cáfoltak rá, hiszen nagy tempóban kezdték az összecsapást. Onodit és Sevelát is megkóstoltatták egy-egy lövéssel, de az igazi nagy helyzetek sorát Taratuhin kezdte, majd Rokaly Szilárd folytatta. Az első komolyabb vendég akció a 10. percben érkezett el, amikor Bödök került helyzetbe. Aztán Valchar előtt adódott nagy ziccer, de nem tudott az üres kapuba továbbítani. A 16. percben büntetett a Fradi: Németh Attila egyéni akcióból talált be. A bekapott gól után a hazaiak igyekeztek megrázni magukat, majd jött is az egyenlítő találat. Fodor Csanád szerzett nagyon harciasan korongot a palánk mellett, majd egyedül végigvitte az akciót.

A második felvonás enyhe hazai fölénnyel rajtolt. Előbb Fabus adott pazar passzt a kapu torkában álló Rokalynak és Szcsatlivijnak, akik viszont nem értették meg egymást, így Seveláé lett a pakk. A 23. percben hiába kapta meg második fórját a hazai csapat, úgy tűnt, nem tud élni vele, végül épp lejárt Korbuly büntetése, amikor Szcsasztlivij hatalmas lökete lejött Seveláról és Salló bepofozta a pakkot. A vendégek azonnal válaszolhattak volna, de Shupe hatalmas ziccert hagyott ki. Pár perc múlva Tendler és Fliszár ugrott ki, de Papp hatalmas mentést mutatott be, majd a lefordulásból Valchar indította Antal Zsombort, aki megszerezte a sportklub harmadik gólját. Innentől kezdve a hazaiak akarata érvényesült, és Sevelának kellett bravúrokat bemutatnia.

Az FTC kapusa a vállát és a lábát is fájlalta viszont nem tudta folytatni a meccset, így a harmadik harmadra Pleszkán állt be, aki rögtön egy hatalmas védéssel mutatkozott be Szcsasztlivij lövése után. A folytatásban is a hazaiak játszottak aktívabban, a zöld-fehér csapat nem alakított ki nagy helyzetet Onodi kapuja előtt, emberelőnyben sem.

A találkozó végén a KHL-be visszatérő orosz Pjotr Szcsasztlivij tiszteletkört is tett, hatalmas ováció kíséretében búcsúzott. A Csíkszereda a sikerrel felzárkózott a dobogósok mögé, és szombaton, a Fehérvár ellen még egyet léphet előre. A Fradi négy győztes meccs után először veszített, de maradt a dobogón. A fővárosiak szombaton Brassóra látogatnak.

SC Csíkszereda-Ferencvárosi Torna Club 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszereda: „A védekezésünk nagyon jól összeállt, nem adtunk az ellenfélnek sok gólszerzési lehetőséget, ellenben nekünk több is volt. Összességében úgy érzem, hogy nagyon jól játszottunk, ez kifejezetten igaz a harmadik harmadra, amikor nem volt gólszerzési lehetősége a Ferencvárosnak. Hasonló módon kell felvennünk a harcot a soron következő meccsen is.”

Greg Lindqvist, Ferencváros: „Egy nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, amelyen a hazai csapatnak több szerencséje volt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset. Egygólos előnyünknél közel voltunk a második gólhoz, majd 2-1 után is volt két hatalmas lehetőségünk. Nem lehet azt mondani, hogy Csíkszereda tízszer jobb volt nálunk, apróságok döntöttek. Egyik legnehezebb helyszín ahol játszani kell, nagy a nyomás játékosokon is a telt ház miatt.”

(Fotó: Csíkszereda SC / Pál Zoltán)