Glen Williamson: "Egyre erősebbek a játékosok"

2013.08.19. 21:48 |
Az U18-U17 táborral elindult a 2013/2014-es szezon válogatott programja.

Hétfőn elkezdődött az U18-as és U17-es válogatottak felkészülési időszaka. Az első táborban még együtt készül a két korosztály, ám a jövőben külön lesznek választva.

Hétfőn összesen négy egymás elleni meccset játszottak a fiúk, valamint a korosztályos tesztet is elvégezték. Ezek eredményeit alább megnézhetik.

Kedden ismét két meccsel indul majd a nap, ebéd után pedig jelentősen szűkül az eddig igencsak népes csapat. A tábort követi két torna, az egyik csapat Lengyelországba az Olimpiai Reménységek Tornájára (BLR U17, HUN U18, POL U18, SVK U17), a másik alakulat pedig Csehországba utazik nemzetközi tornára Ostravába.

A válogatott edzőjét, Glen Williamsont kérdeztük a szezonnyitás kapcsán. "Sok gyereket hívtunk meg erre a táborra, mert úgy gondolom, az utóbbi években sokat fejlődött mind csapat mind válogatott szinten a hoki, így a játékosok is ügyesebbek. Másrészt szeretnék mindenkinek ugyanakkora esélyt adni arra, hogy bekerülhessen a végső csapatba. A legjobb tudású, mentalitású, hozzáállású gyerekekkel szeretnénk utazni majd a világbajnokságra áprilisban, ez volt a tavalyi sikerünk kulcsa is. Véleményem szerint sok magyar edző is fejlődött az elmúlt évek során, ami bizakodásra adhat okot. A cél, ami már most a szemünk előtt lebeg, az áprilisi világbajnokság, szerencsére még sok időnk van készülni rá. Eddig tetszett, amit láttam, jó kezdete volt a szezonnak, de még van hová fejlődni. A srácok tavaly óta erősebbek lettek, és megértették a játék változását, jó úton haladnak. Érdekes látni, hogy pár éve még mekkora szakadék volt a játékosok tudása között, mára ez eltűnőben van, sokkal nagyobb a verseny."

A tesztek átlagos és legjobb eredményei:

10 méter futás(Átlag: 1,75 s):
1. Lackó Ákos: 1,44 s
2. Dabasi Balázs: 1,5
3. Balogh Bence: 1,52

60 méter futás (Átlag: 7,87 s):
1. Szűcs István: 7,43 s
1. Erdély Csanád: 7,43 s
2. Dabasi Balázs: 7,5 s
3. Felföldy Philipp: 7,53 s

400 méter futás (Átlag: 63,19 s):
1. Lakatos Levente: 58,31 s